Zdeněk Majzlík

Konopí a a pražská Městská policie.

16. 03. 2017 19:02:31
Když před pár měsíci ministr vnitra, pan Chovanec rozhodl, že pro příjem dalších rekrutů k policii zmírní přijímací kritéria natolik, aby se u ní uplatnili i lidé s poměrně výrazným inteligenčním hendikepem,

tak jsem tomu příliš nevěřil. Za prvé jsem se nedomníval, že ani on tak úžasnou změnu nedokáže prosedit, a za druhé jsem předpokládal, že ostatní policisté by těmto novým třeba mohli závidět

Já se panu ministru Chovancovi tímto hluboce omlouvám, že jsem ho nebral vážně, a před všemi těmi ostatními policisty se hluboce skláním pro jejich tolerantnost.

Dnes jsem se totiž na Seznam.cz dočetl, že dva hrdinní pražští městští policisté odhalili v našem hlavním městě nějakou dívku, která - představte si tu drzost - kouřila (hulila) na veřejnosti v naší Matičce Praze jointa. Reakce těchto čackých policistů ale byla okamžitá a nekompromisní. Neváhali ani okamžik, na tu dívku se vrhli, toho jointa jí odebrali, a hned jí nasadili pouta. Pak hrdě zavolali své kolegy ze státní Policie, a tohoto pohrdání zasloužejícího si delikventa jim předali.

Jsem přesvědčený o tom, že těm státním policistům musela být velká hanba. Oni, ke kterým se sbíhají všechny možné i nemožné informace o každém, byť i jen tom nejmenším dění v celé naší krásné republice, něco zanedbali, a tuto nebezpečnou kriminálnici za ně museli zadržet policisté městští.

A já právem a zcela rozhořčeně volám „Fuj a Hanba“! Jak je vůbec něco takového možné? A který policejní útvar to zavinil? A kdo ten útvar vede? A vede ho ještě stále, nebo již byl vyhnán a zdeptán? Já doufám, že pan ministr Chovanec již vše patřičně prošetřuje, a že opět, stejně jako tomu bylo v případě toho nebezpečného policisty Šlachty, opět nejméně jedno oddělení tvrdě a nekompromisně vymete.

Předpokládám, že tito policisté již vyzvali naši nejvyšší státní zástupkyni, aby na tuto zločinnou osobu žádala uvalení té nejtěžší možné vazby. A žádný soudce, který by i nadále chtěl vykonávat své povolání, by si neměl dovolit tuto její žádost odmítnout.

Ale toto vše by se nemělo zastavit jen u tohoto jediného případu. Bůh ví, kolik takových spících buněk, organizujících tyto protistátní živly, ještě v našem překrásném státečku máme. Ti městští policisté by neměli ani chvilinku váhat a JUDr. Krnáčovou by měli přinutit svolat celostátní zasedání všech nízkých, vyšších i těch nejvyšších státních zástupců a soudců, a celou věc by měli velmi důkladně projednat. A závěr tohoto jednání by měl být pouze jediný – pro takové zločiny zaveďme znovu trest smrti. A pokud by to kvůli nějakým ubohým zahraničním kritikům neprošlo, tak alespoň tvrdý žalář s nucenými pracemi v jáchymovských uranových dolech. Ať ta pakáž vidí, jak si dokážeme v tom našem stádečku udržet ten náš pořádek.

Také se domnívám, že ti městští policisté by měli být vyznamenáni. Jen zcela vážně pochybuji o tom, že bychom tady u nás, v Česku, měli dostatečně prestižní metál, který by si právě oni zasloužili. A protože tady již víc jak hodinu nad tímto problémem sedím a nic mne nenapadá, tak se s velkou prosbou obracím na všechny ty, kteří toto mé plamenné prohlášení budou číst:

Prosím, navrhněte nějaký název vyznamenání, které by tito hrdinní policisté měli dostat.

Autor: Zdeněk Majzlík | karma: 27.10 | přečteno: 700 ×
Poslední články autora