Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O dobrých a špatných lidech.

Jsou situace, kdy člověk s normálním lidským uvažováním jen velmi těžce hledá zdůvodnění pro něco, co udělá člověk jiný.

Na příklad když se dočtete, že někdo někoho zmlátí, přiváže lanem za své auto, a pak jej kilometry vláčí, až mu sedře maso až na kost. Nebo že řidič srazí svým autem mladého kluka, a aby se nedostal do problémů, tak jej naloží do kufru auta, vyveze za město do lesa, a tam jej odhodí jako odpad, aby tam, daleko od místa nehody, zemřel. Či když sociální pracovnice píchne staré a nemocné ženě uspávací látku a pak ji o vše okrade.

Co to je za lidi? Jaký je způsob jejich myšlení? A je správné, že i takovéto bytosti, jen proto, že jim byla dána lidská podoba, ještě považujeme za lidi? A co si máme myslet o někom, kdo jinému sebere lék, na kterém závisí jeho život, a pak jej z důvodu zisku rozprodá jiným?

Já pro svou těžce nemocnou dceru ročně potřebuji vypěstovat tolik rostlin konopí s vysokým obsahem CBD a středním obsahem THC, abych z této úrody získal minimálně dva kilogramy kvalitní sušiny. Tu pak dál zpracuji. Vyrobím jí z toho 2200 jointů, jeden kilogram drti do jídla, minimálně půl kila masti, a když to vyjde, tak ještě litrovku tinktury. Nedělám to proto, aby byla celý rok v rauši. Je to podivné, ale přestože denně musí vykouřit šest jointů, a k tomu si během dne do jídla přidává další tři gramy konopné drti, tak se do rauše nedostává. Její organismus si z něj vezme to, co potřebuje, a ona zase další den přežije jako člověk. Bez křečí, které dokáží  až lámaly kosti, přestane se dusit, protože ani její dýchací svaly nejsou staženy křečí, nemá ty kruté bolesti a dokáže vyměšovat.

Já vím, že velmi hrubě porušuji zákony této země. A vím, že z mé strany se již nejedná pouze o přestupek, ale o trestný čin. Zločin, za který mi hrozí až pět let vězení. A pokud by se pan prokurátor snažil trochu víc, tak by to bylo na deset let.

Přitom ho nepěstuji proto, abych na něm vydělával. Pěstuji, protože mi nic jiného nezbývá. Dceři skutečně žádný jiný lék, vyráběný kdekoliv na této planetě, prostě neúčinkuje.

Pár let šlo vše dobře. Pak se to zvrtlo. Někdo objevil, kde máme zasazeno a pohlídal si to. Týden před tím, než měly být kytky zralé, je sklidil on. Dokonce je vytrhal i s kořeny. Byli jsme v totálním šoku. Najednou jsme nevěděli, jak tento problém vyřešit. Žádné známé, kteří by také konopí pěstovali, jsme neměli.  A tak jsem o tom napsal na Face book. Ne proto, že bych doufal, že se někdo ustrne a něco nám pošle. To ani vzdáleně. Jen jsem potřeboval vrbu, do které bych se „vybrečel“. Do které bych vyřval ten svůj vztek na systém, který nutí lidi přestupovat zákony jen proto, že se potřebují léčit, a zároveň svým postojem nahrává bezcitným darebákům, kteří mohou kohokoliv v takové situaci naprosto beztrestně okrádat. Okrádat, a ještě se jim smát do očí.

Stalo se ale něco, co jsem skutečně nečekal. Začali mi psát a volat spousty naprosto cizích lidí. Někteří, aby si se mnou jen ponadávali, jiní aby mi sdělili, že jsou v naprosto stejné situaci a že jsou rádi, že to někdo křičí do světa nahlas. Další chtěli znát naši adresu. A pak nám začaly chodit balíčky. Někdy obálka, jindy krabice od bot. Jména na zpátečních adresách vyvolávala úsměv. Franta Zahradník, Josef Pěstitel, Lojza Konopník, …  Mladí lidé ze středního Slovenska se dověděli, že budu v Praze na Cannafestu hovořit o našem případu, a tak tam přijeli. Vyhledali mne a odvedli ke svému autu. Za motorem měli ukrytý balík. Byl tam tak napasovaný, že měli problém jej vyndat. Řekli mi, že měli obavu ho posílat. Že na Slovensku to není jednoduché. A tak že si raději udělali výlet do Prahy.

My lidé jsme zvláštní. Jedni naprosto bez skrupulí okrádají i ty nejbezmocnější z bezmocných, jiní riskují dlouholetá vězení jen proto, aby pomohli naprosto neznámým lidem.

Byl bych rád, kdyby se potvrdil můj dojem, že těch druhých stále přibývá.

Článek původně vyšel ve zkrácené verzi v tištěném magazínu Konopí a na webu www.magazin-konopi.cz

Autor: Zdeněk Majzlík | čtvrtek 29.11.2018 16:04 | karma článku: 25,45 | přečteno: 519x
  • Další články autora

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis předsedovi České pirátské strany a předsedovi KDÚ-ČSL

Pane Ivane Bartoši a pane Marku Výborný. Včera, tedy 14. února 2024, jsem si v TV poslechl vaše vyjádření k zatím nepravomocnému osvobozujícímu rozsudku nad panem Andrejem Babišem v kauze „Čapí hnízdo“.

15.2.2024 v 11:05 | Karma: 42,02 | Přečteno: 2025x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Spěje Česko k selektivní totalitě?

Možná se Vám zdá titulek tohoto mého článku, kde spojuji totalitarizmus se selekcí, tedy možností výběru, jako nesmyslný. V totalitním systému žádná možnost výběru není.

22.6.2023 v 21:34 | Karma: 28,74 | Přečteno: 849x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Volební kampaň i nový prezident s pachutí.

Máme po volbách. Zvolili jsme si nového prezidenta. A přestože se nedomnívám, že by Česká republika byla republikou banánovou, většina obyvatel naší země je patrně jiného názoru. A tak nevolili politika, ale generála.

1.2.2023 v 13:02 | Karma: 35,79 | Přečteno: 2474x | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Dopis rodině, přátelům a všem ostatním.

Vážená rodino, vážení přátelé, vážení všichni ti, se kterými jsem kdy vešel ve styk prostřednictvím emailu. Je možné, že z mnohých z Vás se po přečtení tohoto mého emailu, vzhledem k podivné době s podivnými zvyky, ve které žijeme

25.1.2023 v 19:30 | Karma: 32,55 | Přečteno: 1188x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Když nová doba začne až příliš připomínat tu starou novou dobu.

Dnes dopoledne mi volal přítel. A byl docela vytočený. Jednoho svého příbuzného má v hustopečském hospici, honosícím se názvem „Domácí hospic Girasole“. a právě si na Novinky.cz přečetl článek:

24.1.2023 v 17:13 | Karma: 47,00 | Přečteno: 7889x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik