Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konopí, logické úvahy a „vědecký“ fanatismus.

Před časem, konkrétně 4. července tohoto roku, jsem dal na svůj blog článek pod názvem „Přednáška o konopí v Lázních Hodonín“, který následně převzal časopis ROOTS,

 a na své stránky ho umístily i Novinky.cz.  Tam na něj reagoval pan Josef Vala. Jak o sobě píše, lékař v Německu. Dožaduje se důkazů o tom, že konopí skutečně léčí. Chce, abych mu poslal link na renomované lékařské časopisy, které by to potvrzovaly, a dodává:

1. Ucinnost konopnych produktu je vedecky prokazana pouze u diagnozy chronicka neuropaticka bolest. ucinnost u RS (MS) je sporna-neni jednoznace dokazatelna. Ucinnost cannabinoidu u nechutenstvi a dalsich priznaku nadrooveho onemocneni v poslednich stadiich je zreme take na hranici vedeckeho uznani. Jine indikace nejsou znamy

2. Vetsina pacientu, kteri maji statem hrazenou lecbu cannabinoidy, jsou pacienti s jednou nebo vice zavislostmi ( vychazim z vlastniho pozorovani jako prakticky ekar v Nemecku)

3. Zajimave je , ze ackoli na evropskem trhu existuji pripravky naprosto bez omamneho efektu (ale s plnym lecebnym efektem) , prakticky zadny z nemocnych je nechce nechat predepsat a naopak od pacientu jsou tvrde vyzadovany leky s nejvyssim halucinogennim efektem. na nemeckem trhu je dostatek pripravku s canabinoidy, ktere jsou k dostani na tzv. soukromy predpis, tzn. cenu hradi pacient sam. Je o ne minimalni zajem

4. riziko psychiatrickych onemocneni u kuraku marihuany, kteri zacali uz v adolescentnim veku je az 5x vyssi nez u tech, kteri canabinoidy neupozivaji jako drogu

Cili zaverem : vedecky vzato existuje prilis malo indikaci pro lecbu cannabinoidy na ucet pojistovny. Lecba na vlastni naklady neni ale pro pacienty zajimava

Přiznám se, že nejdříve jsem chtěl panu doktoru Valovi skutečně poslat odkazy na články z vědeckých časopisů, kde se o léčebných vlastnostech konopí hovoří. Pak jsem se ale rozhodl, že to neudělám, ale že mu odpovím tímto článkem. Třeba tato má odpověď bude zajímat i další čtenáře. Tak tedy:

„Vážený pane doktore, z Vaší reakce usuzuji, že toho o konopí, a jeho léčebných účincích, příliš mnoho nevíte. Patrně jste se o něj nikdy moc nezajímal, a jen Vás naštvalo, co jsem tam napsal o Vašem kolegovi „z branže“. On toho o konopí také moc neví. Stejně jako Vám mu ale stačí, co se o něm dověděl ze sdělovacích prostředků, kde je na prvním místě senzace a drama, a z vyjádření tzv. vědecké obce, napojené na farmaceutický průmysl, kde konopí až příliš ohrožuje tok peněz za ty „zcela bezpečné“ léky, které oni produkují. Ty uvozovky vysvětlím později.

Nyní tedy k těm Vaším bodům.

K bodu 1: U RS konopí velmi výrazně potlačuje symptomy nemoci. Hlavně křeče, bolest, úporné zácpy atd. V Izraeli se podává konopí formou tzv. veselých koláčků chemoterapií léčeným dětem, a to hlavně kvůli tomu, aby se jim vrátila chuť k jídlu, a aby to jídlo v sobě dokázaly udržet. Skutečně se domníváte, že ti izraelští lékaři jsou hlupáci, kteří se tím jen baví? K těm jiným indikacím se vrátím později.

K bodu 2: Jak jste napsal, jste praktický lékař. Přesto zde tvrdíte, že v Německu odborní lékaři předepisují cannabinoidy pouze feťákům. To jsou ti němečtí odborní lékaři tak mentálně retardovaní, nebo z předepisování léčebného konopí mají nějaký podíl? Anebo jste se zde jen drobet unáhlil?

K bodu 3: Píšete, že na evropském trhu „existují  přípravky naprosto bez omamného efektu, ale s plným léčebným efektem“, které ale nikdo nechce. I moje dcera je deset let užívala. Výsledkem bylo totální odvápnění kostí, žaludek plný vředů a rezistence vůči analgetikům. Dávky těchto „bezpečných“ léků se také vždy po určité době musely zvyšovat. Ne, že by dceři tak chutnaly, ale ony prostě přestávaly účinkovat. Pak to již nešlo. Jak řekla její odborná lékařka, další zvýšení dávky by pro ni mělo fatální důsledky. Vy si neumíte představit, do jakého stavu se následně dcera dostala. A nebít toho, že přistoupila na pokus s konopím, tak by již dnes nežila.

K bodu 4: Píšete, že kouření konopí adolescenty až 5x zvyšuje riziko následných psychiatrických onemocnění. Také jsem něco takového před pár lety četl. Pak jsem si přečetl studii, vypracovanou na kterési universitě ve Spojených státech (omlouvám se, že si nepamatuji, na které to bylo, ale dá se dohledat na internetu), ve které tamní vědci přišli k opačnému závěru. Dokonce tam bylo napsáno, že u uživatelů konopí se zvyšovala jejich kreativita. Tak si vyberte. Přesto souhlasím s tím, že žáci a studenti by se konopí měli až do ukončení studií vyhýbat. Dost výrazně totiž blokuje krátkodobou paměť, a to je pro studující velký hendikep.

V závěru pak píšete, že „vědecky vzato existuje příliš málo indikaci pro léčbu cannabinoidy“. Tak mi dovolte připojit pár příběhů.

V Kanadě žije pán, který po pracovním úrazu trpěl farmaky nezvladatelnými bolestmi hlavy. Později se k tomu přidala rakovina kůže pod okem, na tváři a na hrudi. Ani v jednom mu lékaři nedokázali pomoci. Tak to zkusil s konopným extraktem. Postižená místa na kůži sijím potíral a přelepoval náplastí. Také ho užíval perorálně. Do půl roku zmizala jak rakovina, tak i bolesti hlavy. Ten pán se jmenuje Rick Simpson, a konopí jako léčivku pro nás všechny znovuobjevil právě on. (Zdroj: Rick Simpson)

V Kanadě také žije paní Corry Yelland. Diagnosa v roce 2007: pooperační neuropatické bolesti, které se farmaky nedaří mírnit. Diagnosa v roce 2011: rakovina kůže na lýtku, a rakovina análního tunelu. Dle lékařů měla před sebou 2 až 4 měsíce života, pokud nepodstoupí radikální ozařování s velmi devastujícím a nejistým výsledkem. To odmítla, spojila se s Rickem Simpsonem a získala od něj konopný extrakt. Nádor na lýtku si jím potírala, do rektu si vkládá kapsle se směsí olivového oleje a konopného extraktu. Při vyšetření po roce bylo konstatováno, že rakovinu nemá. Její operatér prohlásil, že kdyby nenašel jizvu po své operaci, tak by nevěřil, že vůbec někdy rakovinu měla. (Zdroj: Corry Yelland)

V Austrálii žije pan Michael Stoopman. Diagnosa ulcerózní rakovinový nádor prorůstající do krční tepny. Neléčitelný a neoperovatelný. Prognóza:  2 až 6 měsíců života. Obstaral si extrakty s vysokým obsahem CBD a THC. Ráno a večer si kapal vždy 4 kapky pod jazyk. Po půl roce  lékaři konstatovali, že rakovinu již nemá. (Zdroj: Michael Stoopman)

A teď k těm jiným indikacím:

V USA žila dívenka Charlotte Figy. Diagnosa farmakorezistentní forma epilepsie, Dravetův syndrom. Sama nejedla, nepila a nekomunikovala. Měla až 300 záchvatů v měsíci. Po podávání konopného extraktu začala sama jíst, pít a komunikovat. Počet záchvatů se snížil na max. 3 měsíčně. Do školy chodila s ostatními dětmi. Zemřela letos na jaře na pneumonii plic způsobenou Covid-19. (Zdroj: www.dailymail.co.uk, www.live5news.com, ...)

V Srbsku žije Američan, pan Mike Wise. Diagnosa těžká a nevyléčitelná forma Crohnovy nemoci. Od Ricka Simpsona si obstaral jeho extrakt z konopí. Užíval ho kapáním pod jazyk a roztíráním po dásních. Po roce lékaři konstatováno, že Crohnovu nemoc již nemá. (Zdroj: Mike Wise)

A teď něco ode mne. Od cca pěti let jsem trpěl na těžké migrény. Odhaduji, že léků, předepsaných odbornými lékaři, jsem snědl kilogramy. Jediným výsledkem byly poškozená játra a žaludeční vředy. Před pěti lety jsem již měl těžké záchvaty migrény až 2x denně. Analgetika jsem jedl po hrstech. Pomohla vždy jen na chvíli. Před pěti lety mne dcera donutila, abych také vyzkoušel konopí. Užíval jsem ho formou jointů. Vždy jednou týdně jeden joint. Dnes se mi slabá migréna objevuje tak 1 až 2 krát v měsíci, a počet neustále klesá. Analgetika beru jen výjimečně.

Nikdo ze zde jmenovaných v době své konopné terapie neužíval žádné jiné léky. Přesto je zde jeden velký problém. Nic z toho není VĚDECKY potvrzeno. A víte, proč to není vědecky potvrzeno? Protože výrobci syntetických léků o tyto případy nemají zájem. Proč taky. Konopí je rostlina, a tak se na ní patenty vydělat nedá. Posouzení, zda se jedná o vyléčení pomocí konopného extraktu, nebo jen nějaký "zásah zhůry", tak nechávám na Vás a ostatních čtenářích.

A teď pojďme k těm Vámi obhajovaným farmakům, která se po dlouholetých výzkumech a vynaložených miliardách dolarů dostávají do našich lékáren a k pacientům. Připomeňme si některá.

Co takhle lék na sclerosis multiplex LAMTRADA. Byl dlouho a pečlivě vyvíjen a zkoumán vědci a byl uznán tím správným léčivým prostředkem. Dnes díky němu umírají lidé na krvácení do plic, selhávání jater a kardiovaskulární příhody. Že by farmaceutičtí soudruzi někde udělali chybu? (Zdroj: 24.4.2019 www.denik.cz, 24.4.2019 www.rozhlas.cz, ...)

A co ten prostý a stále doporučovaný PARACETAMOL? Má tlumit bolest a snižovat teplotu. Jenže on ještě k tomu trvale mění osobnost pacientů. Velmi snižuje jejich práh empatie a to vyvolává další problémy nejen u těchto pacientů, ale v celých jejich rodinách. (Zdroj: 14.5.2015 www.lidovky.cz, 14.5.2019 www.irozhlas.cz, ...)

Nebo třeba lék na ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) METHYLFENIDÁT s jeho „vedlejšáky“ nespavostí, vyvolávání úzkosti, tlumení produkce růstových hormonů a vyvolání závislosti. (Zdroj: příbalový leták léku)

Nebo léky DÉPAKINE – 4 mrtvé děti (Zdroj: 5.8.2020  www.novinky.cz, 5.8.2020 www.idnes.cz, ...), DIANE35 – 4 mrtvé děti (Zdroj: 31.1.2013 www.idnes.cz, 5.2.2013 www.zena.aktualne.cz, ...). A co DISTILBÉNE, MEDIATOR či ISOMERIDE a stovky mrtvých za nimi? O kolika mrtvých po užití konopí víte? (Zdroj: 7.9.2012 www.europart.europa.eu, 17.11.2010 www.money.pl, ...)

A vzpomenete si ještě někdy na tehdy v Německu velmi propagovaný, a budoucím maminkám doporučovaný, lék německé farmaceutické firmy Grünenthal, prodávaným pod označením CONTRAGEN? Podíváte se někdy na statistiku, kolik dětí se tehdy, díky tomuto vědecky vymyšlenému a dlouhé roky zkoumanému léku, narodilo se zdeformovanými končetinami anebo dokonce zcela bez nich? (Zdroj: 27.1.2011 idnes.cz, 29.7.2020 www.tyden.cz). Byly jich stovky nebo tisíce? Toto je podle Vás věda? A tímto chcete někoho ohromit?

A teď si dovolím přestoupit práh bontónu a něco Vám doporučím.

Zjistěte si, jestli je v Německu plánována nějaká přednáška česko-izraelského vědce Doc. RNDr. Lumír Ondřej Hanuš, DrSc., Dr.h.c.mult. A pokud ne, tak ji zkuste zorganizovat. Pak si ji ale nezapomeňte velmi pozorně poslechnout. Dovíte se na ní, proč má konopí ty léčivé vlastnosti, které má. Možná pak o něm začnete uvažovat jinak. Stejně, jako já před deseti lety. Přeji vám pěkný den.“

Autor: Zdeněk Majzlík | středa 12.8.2020 13:11 | karma článku: 13,16 | přečteno: 205x
  • Další články autora

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis předsedovi České pirátské strany a předsedovi KDÚ-ČSL

Pane Ivane Bartoši a pane Marku Výborný. Včera, tedy 14. února 2024, jsem si v TV poslechl vaše vyjádření k zatím nepravomocnému osvobozujícímu rozsudku nad panem Andrejem Babišem v kauze „Čapí hnízdo“.

15.2.2024 v 11:05 | Karma: 42,00 | Přečteno: 2021x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Spěje Česko k selektivní totalitě?

Možná se Vám zdá titulek tohoto mého článku, kde spojuji totalitarizmus se selekcí, tedy možností výběru, jako nesmyslný. V totalitním systému žádná možnost výběru není.

22.6.2023 v 21:34 | Karma: 28,74 | Přečteno: 848x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Volební kampaň i nový prezident s pachutí.

Máme po volbách. Zvolili jsme si nového prezidenta. A přestože se nedomnívám, že by Česká republika byla republikou banánovou, většina obyvatel naší země je patrně jiného názoru. A tak nevolili politika, ale generála.

1.2.2023 v 13:02 | Karma: 35,79 | Přečteno: 2473x | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Dopis rodině, přátelům a všem ostatním.

Vážená rodino, vážení přátelé, vážení všichni ti, se kterými jsem kdy vešel ve styk prostřednictvím emailu. Je možné, že z mnohých z Vás se po přečtení tohoto mého emailu, vzhledem k podivné době s podivnými zvyky, ve které žijeme

25.1.2023 v 19:30 | Karma: 32,55 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Když nová doba začne až příliš připomínat tu starou novou dobu.

Dnes dopoledne mi volal přítel. A byl docela vytočený. Jednoho svého příbuzného má v hustopečském hospici, honosícím se názvem „Domácí hospic Girasole“. a právě si na Novinky.cz přečetl článek:

24.1.2023 v 17:13 | Karma: 47,00 | Přečteno: 7889x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Přání oslavenci, a nejen jemu, k narozeninám.

Dnes má pan Babiš narozeniny. Je mu 68 let. A protože si tohoto podnikatele, politika, a hlavně člověka velmi vážím, poslal jsem mu toto přání:

2.9.2022 v 13:56 | Karma: 28,00 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

OTEVŘENÝ DOPIS (NEJEN) NOVINÁŘSKÉ OBCI

Je to již více jak 30 let, co v naší zemi padl totalitní komunistický režim. Po celou tuto dobu je nám, obyvatelům této země, Vámi, redaktory a novináři této země, dáváno najevo, že Vy jste jiní,

25.8.2022 v 18:07 | Karma: 30,83 | Přečteno: 702x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Mé nové a naprosto ekologické vozidlo pro případ nouze.

Stále čtu v novinách, a poslouchám v rádii i v televizi, jak hrozná doba se na nás valí. Nebude plyn, ropa, nafta ani benzín. Zastaví se veškerá doprava.

23.5.2022 v 16:05 | Karma: 21,08 | Přečteno: 585x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Mé znechucení z dění na Ukrajině.

Jsem velmi znechucený z toho, co se v současné době děje na Ukrajině. Skutečně jsem se domníval, že taková svinstva, jaká tam předvádí ta Putinovská soldateska, se již Evropě dít nemohou.

25.3.2022 v 10:23 | Karma: 25,19 | Přečteno: 985x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis ambasádě Ruské federace k situaci na Ukrajině.

Napsal jsem, poslal a zveřejnil otevřený dopis vedoucím činitelům EU, všem představitelům států, kteří jsou členy EU, a také představitelům všech států sdružených do paktu NATO,

15.3.2022 v 15:41 | Karma: 20,21 | Přečteno: 475x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Mé protiruské aktivity.

Včera jsem nejvyšším představitelům EU, nejvyšším představitelům jednotlivých států EU a nejvyšším představitelům států začleněných do NATO poslal přes jejich ambasády tento otevřený dopis:

14.3.2022 v 18:02 | Karma: 17,37 | Přečteno: 637x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Vladimir Vladimirovič Putin a západní civilizovaný svět.

Denně se v televizi díváme na to, jak ruské zločinecké hordy, které si říkají Ruská Armáda, ničí celé čtvrti měst a celá města bez ohledu na to, že zároveň vraždí civilní obyvatele v nich.

10.3.2022 v 11:20 | Karma: 18,37 | Přečteno: 518x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Ukrajina únor 2022, Vladimir Vladimirovič Putin a mé prozření.

Vždy jsem marně přemýšlel o tom, jak se mohlo stát, že se ve své naprosté většině tak vzdělaný národ, jakým Němci bezesporu v 30. letech 20. století byli,

28.2.2022 v 12:02 | Karma: 28,95 | Přečteno: 1115x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Jen krátké zamyšlení nad inteligencí a tupostí, a hrdinstvím a zbabělostí.

Každý národ má ve svých řadách inteligenty i tupce, hrdiny i zbabělce. Inteligenti a hrdinové se shromažďují a vyjadřují svůj protest proti špatnostem obyčejně tehdy, kdy to moc, proti které protestují, zakazuje,

17.11.2021 v 11:02 | Karma: 27,54 | Přečteno: 594x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Přednáška o konopí s incidentem.

Před dvěma dny, 18. října 2021 v 17 hodin, jsem měl přednášku o konopí v Městské knihovně v Písku. Ale než se dostanu k samotnému průběhu a výsledku přednášky, musím zmínit jinou věc.

20.10.2021 v 11:28 | Karma: 25,95 | Přečteno: 625x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Quo vadis Bohemica justitia?

Dne 5. října 2021 v osm hodin a třicet minut byla v soudní síni bruntálského okresního soudu započata nová cesta naší justice. V Bruntále byl zahájen soud s vydavatelem a šéfredaktorem velmi populárního magazínu LEGALIZACE,

15.10.2021 v 16:34 | Karma: 28,49 | Přečteno: 720x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Očkování ano či ne? V čem je problém?

V prosinci 2019 vypukla pandemie Covid 19. Dodnes není jasné, jestli příčinou jejího vzniku byli netopýři, nedbalost biochemiků z laboratoří v čínském Wu-chanu, nebo testovací záměr čínských pohlavárů.

15.8.2021 v 12:08 | Karma: 41,87 | Přečteno: 9874x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Omluva čtenářům mého blogu a facebooku.

Ne nadarmo se říká, že než člověk cokoliv vypustí z úst či pera, měl by nad tím aspoň chvíli přemýšlet.

30.7.2021 v 12:38 | Karma: 20,63 | Přečteno: 927x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Přichází z Izraele druhý zázrak?

Jsou situace, kdy se i nevěřící modlí za to, aby se stal zázrak. Když vám jede vaše dítě na dovolenou k moři a jejich autobus skončí mimo dálnici na střeše, nebo

27.7.2021 v 13:31 | Karma: 30,53 | Přečteno: 1145x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis prezidentu České Policie genmjr. Mgr. Janu Švejdarovi.

(Tímto Otevřeným dopisem reaguji na velmi špatnou práci policie v případu podvodníka, který se nás pokusil okrást o velmi vysoké částky peněz. O případu jsem zde již psal.)

11.7.2021 v 13:07 | Karma: 44,47 | Přečteno: 9125x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,00
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik