Hyenismus a právo v České republice, aneb jak jsem se marně stal udavačem.

29. 06. 2021 9:10:08
Před časem, konkrétně 4. května tohoto roku, mne přes Massenger kontaktoval jistý pan MM s tím, že zná velmi význačného profesora a světově známého mikrobiologa, jistého pana AZ, který by mohl vyléčit naši dceru Martinu,

trpící progresivní formou roztroušené sklerózy. Třicet let prý někde v laboratořích v Rusku pracovali na úžasném léku, který léčí tím, že zcela rekonstruuje neurony v mozku pacienta.

Každý, byť jen mírně vzdělaný člověk již jen z těchto řádek pochopí, že je to totální hloupost. Jenže pan MM byl neodbytný, a z údajných dosavadních úspěchů pana profesora byl doslova nadšený.

Tady trochu odbočím. Za těch jedenáct let, co píši o našem případu v souvislosti s konopím, které je v současné době jediným lékem, který dceři pomáhá mírnit symptomy její nemoci, se na mne již obrátilo dost lidí s údajně zaručenou možností dceřina vyléčení. Vždy to ale mělo podmínku – peníze vyplacené předem. Hned v počátcích mne kontaktovala jedna paní s tím, že v Brně zná jistou paní inženýrku, která tím, že zbaví tělo pacienta všech nebezpečných bakterií, virů, červů a kde jakých dalších patogenů, tak jej vyléčí. A také mi tvrdila, že je to ověřené, že již tak pomohla spoustě jiným lidem, s jejichž nemocí si oficiální medicína neuměla pomoci. Stačilo jen s dcerou za paní inženýrkou přijet, zaplatit jí asi 200.000 Kč, a ona by se již o vše ostatní postarala. Paní byla také velmi neodbytná. Jestli té „úžasné léčitelce“ s inženýrským titulem dělala naháněčku, nebo jestli byla jen tak hloupá, to nevím. Ale vím, že veškeré nabídky a kontakty od ní ustaly v okamžiku, kdy jsem jim předložil svou nabídku. Já deponuji v bance nebo u právníka půl milionu korun, a paní inženýrka je dostane teprve tehdy, až Martinu vyléčí.

Samozřejmě jsem se nejdříve o tomto zázraku léčitelství, panu AZ, chtěl dovědět co nejvíce sám. A tak jsem zadal jeho jméno na internet. Vypadalo to nadějně. V Pardubicích proběhla 23.7.2020 „Beseda s předním světovým mikrobiologem a odborníkem na lidský genom AZ.“ Bylo tam i telefonní číslo na pořadatele této besedy. Zavolal jsem tam. Mladý ženský hlas na druhé straně „drátu“ se představil jako ZŠ. Na přednášku s panem profesorem AZ si pamatovala. Byla jím nadšena. Jak mi řekla, přestože je světoznámý a má asi pět vědeckých titulů, je velmi skromný, tituly nepoužívá, sám nechce nic ze skromnosti publikovat, a dokonce ani nechce být fotografován. Zeptal jsem se, na které vysoké škole pan profesor přednášel. Ptala se mne, proč si myslím, že by měl někde přednášet. Pokusil jsem se jí vysvětlit, že „profesor“ je nejvyšší titul vysokoškolského pedagoga. Trochu ji to zarazilo. O žádných vysokoškolských přednáškách pana profesora nevěděla.

Zkusil jsem hledat dál. S tímto jménem jsem již ale našel jen čtyři firmy v Praze, z toho dvě v likvidaci.

Zavolal jsem proto na Fakultu mikrobiologie a lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, co oni o tomto světoznámém vědci vědí. Nevěděli nic. Tak jsem zavolal na lékařskou komoru. Také nic. Jako poslední mne napadlo požádat o pomoc pana doktora Lumíra Ondřeje Hanuše v Izraeli. Souhlasil, že mi pomůže, a prohledal vědecké databáze. Bohužel se ani tam žádný AZ, světoznámý mikrobiolog, nevyskytuje.

Jinými slovy pan AZ je profesor, který nikdy nikde na žádné vysoké škole nepřednášel a nepřednáší. Je to světoznámý mikrobiolog, který je ale ve vědeckém světě naprosto neznámý.

Od pana MM ale na něj mám telefonní číslo. Tak jsem mu 6. května odpoledne zavolal. Sdělil jsem mu, kdo mi na něj dal kontakt s tím, že on by mohl pomoci mé těžce a nevyléčitelně nemocné dceři. Pan AZ mi sdělil, že skutečně může vyrobit velmi úžasný lék, na kterém on se svými kolegy v Rusku pracoval 30 let. Protože ale tam stále ještě na tomto léku pracují, přestože jsou již prokázány jeho úžasné schopnosti, tak se rozhodl od nich odpoutat a pomáhat jím potřebným lidem. Což také dělá a jeho úspěchy jsou velké. Pak mi popsal podmínky léčby:

Před zahájením léčby dcera musí znát svůj zdravotní stav, nejlépe tak, že se podrobí celkové zdravotní prohlídce u svého lékaře.

Pak on vyrobí pro ni svůj lék. Ten proces výroby může trvat jeden až jeden a půl měsíce. Jedná se o 1.200 ml tekutého léčebného koncentrátu.

Následně dcera tento lék bude půl roku užívat a to tak, že si každý den naředí část léčebného koncentrátu a ten vypije.

Po půl roce si opět nechá u svého lékaře udělat celkovou prohlídku, aby zjistila, jestli se její zdravotní stav zlepšil.

Pokud ano, bude potřeba dál pokračovat ještě v několika půlročních léčebných kúrách, dokud nedojde ke kompletnímu vyléčení.

Pokud by se její stav po tom půlroce nezlepšil, sama se musí rozhodnout, jestli bude v léčbě i přesto pokračovat dál, protože se může stát, že první půlroční léčebná kúra nebude mít významně zřetelný efekt.

Následně mi sdělil, že za jednu půlroční léčebnou kůru je potřeba předem uhradit 8.500 euro.

Panu AZ jsem řekl, že to vše je velmi zajímavé, ale že dcera je dospělá a svéprávná, a tak to budu muset s ní osobně probrat. Rozhodnout se musí ona sama. Nyní (6. 5. 2021) že se k ní ale nedostanu, protože ústav, ve kterém naše dcera je, je kvůli pandemii Covid19 pro návštěvy uzavřen. Takže to asi bude trvat delší dobu, než se mu znovu ozvu. S tím pan AZ souhlasil.

Rozloučili jsme se a já přemýšlel co dál. Pro mne byl v tu chvíli pan AZ podvodník a lidská hyena, která za pomoci svých naháněčů vyhledává lidi v zoufalém zdravotním postavení. Těmto lidem je pak dána jakási naděje. Pro logicky uvažujícího člověka sice naprosto stupidní, ale pro člověka, který buď sám nevýslovně trpí, či dokonce umírá, nebo pro někoho, kdo má v této zlé situaci své dítě, svého partnera, nebo jiného svého blízkého, takto vzniká velmi zlá situace:

„Ano, ta nabídka se zdá být naprosto hloupá. Ano, tvrzení toho pána, že je profesor a světově známý mikrobiolog jsou lživá. Ale co když přeci jen má nějaké abnormální schopnosti? Co když by skutečně mně, mému dítěti, mé ženě .... mohl pomoci?“

Jsou známy případy, kdy lidé prodali to poslední, co měli, včetně svých domů, aby měli na pomoc svému blízkému. Mnohokrát se pak ukázalo, že jen naletěli lidské hyeně. Bylo mi jasné, že když já toto vše jen hodím za hlavu, budou to tito lidé moci zkoušet na jiných v podobné situaci.

Vše jsem tedy do podrobna sepsal a poslal na Nejvyšší státní zastupitelství do Brna.

Dostal jsem odpověď, že toto je velmi zajímá, ale že vzhledem k místu mého bydliště musí vše postoupit Okresnímu státnímu zastupitelství v Českých Budějovicích.

17. května jsem dostal z OSZ v Českých Budějovicích vyrozumění, že toto je velmi zajímá, a že vše postupují na Policii ČR, Krajské ředitelství Policie Jihočeského kraje.

27. května jsem byl předvolán na policii ČR u nás, v Týnu nad Vltavou. Můj výslech trval necelé tři hodiny. Pan nadpraporčík vše potřebné sepsal s tím, že nyní to musí poslat specialistům do Prahy. Ti se pokusí o panu AZ zjistit co nejvíce ještě před tím, než si jej předvolají. Oba jsme se shodli na tom, že by to chtělo nahrát mé následné telefonické rozhovory s panem AZ. Byl jsem ubezpečen, že se tak patrně stane.

Po pár dnech mi zavolal pan MM. Byl velmi rozezlen. Jak prý jsem si mohl dovolit udat tak význačného, a po celém světě známého vědce. To, co jsem mu řekl, zde publikovat nemohu. Nehodilo by se to ani po 22. hodině. Jenže jsem si na něm vlastně vyléval zlost, kterou jsem cítil k těm policistům – specialistům v Praze. Žádné odposlechy a žádné nahrávání našich hovorů se nekonalo. Policie si prostě pana AZ pozvala a sdělila mu, že jsem na něj podal oznámení. Pan AZ s úsměvem prohlásil, že to jsem patrně jen nepochopil jeho nabídku pomoci. Že v žádném případě po mě nechtěl 8.500 Euro za nějaký lék, ale že bylinné přípravky, které on prodává, samozřejmě něco stojí. Prodává je ale jen za koruny a určitě ne za tak přemrštěné částky.

Dnes,28.6.2021,) jsem se pak na Policii ČR v Týně nad Vltavou dověděl, že případ byl odložen.

Až příliš často je nám kde kým předkládáno, že Policii máme na to, aby chránila bezúhonné občany proti darebákům. Nakonec si toto heslo i napsali na svá auta, abychom to stále měli na očích a věděli, kdo je ten správný náš ochránce. Má zkušenost je ale, po tomto případě, naprosto odlišná. Jsou jen dvě možnosti. Buď ten pražský policista – specialista požádal o odposlechy mých rozhovorů s lidskou hyenou AZ, a tato mu byly zamítnuty. Nebo se prostě na všechno vykašlal, protože proč by se měl takovými prkotinami vůbec zabývat, a celou věc prostě torpédoval tím, že svým postupem jen pana AZ varoval.

Pro mne z toho vyplývá jen jediné. Má důvěra v Policii České Republiky opět, at o velmi výrazně, utrpěla. Proto nyní udělám to jediné, co ještě udělat mohu – zveřejním tento náš případ na svém blogu a v časopise Roots, a na práci pražských policistů – specialistů podám stížnost na Generální ředitelství Policie České Republiky a na Ministerstvo vnitra České Republiky.

Po právě nabitých zkušenostech si ale nemyslím, že by to k něčemu bylo. Zkusit to ale musím.

Zlobí mne, že zde nemohu zveřejnit ani jméno hyeny AZ, ani jeho naháněčů. Porušil bych totiž jejich lidská práva.

Pan AZ byl našimi pražskými policisty – specialisty, jejich neschopností, prostě varován. Teď si dá chvíli pokoj, a pak, s pomocí svých naháněčů, si vyhlédne a oškube jinou oběť. Oběť, na jejíž lidských právech asi zase tak moc nezáleží.

Autor: Zdeněk Majzlík | úterý 29.6.2021 9:10 | karma článku: 35.16 | přečteno: 1123x

Další články blogera

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis předsedovi České pirátské strany a předsedovi KDÚ-ČSL

Pane Ivane Bartoši a pane Marku Výborný. Včera, tedy 14. února 2024, jsem si v TV poslechl vaše vyjádření k zatím nepravomocnému osvobozujícímu rozsudku nad panem Andrejem Babišem v kauze „Čapí hnízdo“.

15.2.2024 v 11:05 | Karma článku: 41.99 | Přečteno: 1984 | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Spěje Česko k selektivní totalitě?

Možná se Vám zdá titulek tohoto mého článku, kde spojuji totalitarizmus se selekcí, tedy možností výběru, jako nesmyslný. V totalitním systému žádná možnost výběru není.

22.6.2023 v 21:34 | Karma článku: 28.53 | Přečteno: 821 | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Volební kampaň i nový prezident s pachutí.

Máme po volbách. Zvolili jsme si nového prezidenta. A přestože se nedomnívám, že by Česká republika byla republikou banánovou, většina obyvatel naší země je patrně jiného názoru. A tak nevolili politika, ale generála.

1.2.2023 v 13:02 | Karma článku: 35.74 | Přečteno: 2435 | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Dopis rodině, přátelům a všem ostatním.

Vážená rodino, vážení přátelé, vážení všichni ti, se kterými jsem kdy vešel ve styk prostřednictvím emailu. Je možné, že z mnohých z Vás se po přečtení tohoto mého emailu, vzhledem k podivné době s podivnými zvyky, ve které žijeme

25.1.2023 v 19:30 | Karma článku: 32.55 | Přečteno: 1143 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 10.89 | Přečteno: 98 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 29 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.46 | Přečteno: 115 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 17.74 | Přečteno: 208 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.68 | Přečteno: 163 |
Počet článků 179 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2052

Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...