Dopis rodině, přátelům a všem ostatním.

25. 01. 2023 19:30:06
Vážená rodino, vážení přátelé, vážení všichni ti, se kterými jsem kdy vešel ve styk prostřednictvím emailu. Je možné, že z mnohých z Vás se po přečtení tohoto mého emailu, vzhledem k podivné době s podivnými zvyky, ve které žijeme

stanou mí nepřátelé. To by mi bylo velmi líto, přesto nemohu neudělat to, abych Vám tento email neposlal.

Žijeme v době, která až příliš připomíná doby nástupu totalitních režimů. Ten nacistický si nepamatuji, znám jej jen z vyprávění mého táty, když mi vyprávěl o tom, jaké to bylo v lágru. Byl zatčen gestapem a odsouzen k mnoha letům káznice za odbojovou činnost proti Říši. Trest smrti nedostal jen proto, že byl zatčen ještě před atentátem na Heydricha. Kdyby ho zatkli až po něm, dostal by gilotinu a já bych se nenarodil. Vyprávěl mi o tom, jak pronacistický tisk nejen v Německu, ale i u nás, v Československu, přesvědčoval všechny, hlavně pak mladé lidi, o tom, že právě jen a jen Hitler je ta správná volba, protože jen on dokáže nastolit klid a ten správný pořádek.

Od svého vzniku v roce 1920 byli lidé Československa masírováni redaktory Rudého Práva, aby pochopili, že jedinými pravdivými a pravdu hlásajícími novináři jsou oni, a jedinou správnou ideou je idea vybudování socialismu. Poměrně dlouho byli považováni za šašky, kteří se jen předvádějí. Každodenní propagandistická masáž ale situaci měnila a všem těm velmi jednoduchým tezím začalo věřit stále více lidí. Po té, co demokratická vláda Edvarda Beneše před hrozbami z nacistického Německa utekla do zahraničí, a po té, co většinu Československa osvobodila Rudá armáda komunistického Sovětského svazu, se vztah naprosté většiny obyvatel naší země změnil naprosto. V roce 1948 komunisté vyhráli volby a začali uplatňovat svou vizi dodržování řádu a pořádku.

V roce 2011 pan Andrej Babiš založil hnutí ANO2011, jako pokračování občanského hnutí Akce nespokojených občanů. Ve svých vystoupeních pak velmi kriticky hodnotil stav naší společnosti. Nejvíce pak kritizoval klientelizmus a korupci, které prakticky prostupovaly všemi politickými stranami a úřady. Všichni politici „tradičních stran“ se mu smáli, a náš tisk a TV jej měli za exota. Jenže většina obyvatel naší země přesně věděla, o čem hovoří. A toho zavedeného, „tradičně demokratického pořádku“, již měla dost. V roce 2013 získalo ANO2011 druhý nejvyšší počet hlasů a spolu s KDU-ČSL se stalo součástí vlády, vedenou ODS. Pan Babiš se stal ministrem financí a začal pracovat tak, jak do té doby nebylo ve vládách zvykem. Co ale bylo horší, začal uplatňovat svou myšlenku likvidace klientelizmu a korupce. Jenže to se představitelům „tradičně demokratických stran“ nelíbilo. Začali totiž mít problémy se svými „sponzory“, a hrozilo, že příliv peněz do stranických pokladen a na jejich konta by mohl ustat. Bylo potřeba vykonstruovat něco, čím by bylo možno pana Babiše a jeho hnutí zdiskreditovat. Vzpomněli si na kauzu Čapí hnízdo. Ta sice podle platných zákonů neměla šanci na úspěch, ale kdyby se na věci zapracovalo u těch správných lidí v justici a v tisku, vše by se mohlo změnit. A to se také stalo. Ti jedině správní novináři s těmi jedině správnými názory zahájili štvavou kampaň, za kterou by se nemusel stydět ani pan doktor Paul Joseph Goebbels, s celým svým masážním aparátem. Z Babiše se měla stát podnikatelská zrůda, která krade a podvádí naprosto všude. K tomu ale bylo potřeba přidat ještě něco, co by z něj udělalo i zrůdu morální. A našlo se. V Ústave pamäti národa na Slovensku se našel doklad, dle kterého byl pan Babiš od roku 1980 evidován jako důvěrník, a od roku 1982 dokonce jako agent ŠtB. To, že se bránil, že je to vše jen účelově vykonstruované, nikoho z těch jedině správných politiků a novinářů nezajímalo. Babiš byl ale stále až příliš nebezpečný. Bylo potřeba přitlačit.

24. května 2017 jej premiér Sobotka vyhodil z postu ministra financí. Ne pro nějaké pochybení ve své práci. Tam mu jeho činnost vytýkali pouze podnikatelští zloději a podvodníci, pro které placení poctivých daní a řádné placení pojištění za své zaměstnance bylo jen zbytečným vyhazováním peněz. Důvodem, tedy alespoň dle vysvětlení pana premiéra Sobotky, byly: „Neustálé skandály, neodvádění daní a úkolování novinářů v médiích.“

Ale to stále bylo málo. Jak ti jedině správní politici a novináři věděli z nacistické a komunistické historie, tlak na masy nikdy nesmí polevit. A tak byl poslanec Andrej Babiš opakovaně, v září 2017 a lednu 2018, vydán k trestnímu stíhání. Zvláštní následně bylo, že tato kauza jako kdyby v určité sinusoidě usínala a následně se šplhala až do závratných výšin. U toho je pak zajímavé to, že do těchto výšin se šplhala vždy, když byly na pořadu dne nějaké volby. Pak šla opět do hajan. Poslední velké probuzení se stalo před volbami do Senátu a nyní před volbou nového prezidenta. Vše bylo velmi dobře naplánované. Soud v kauze čapí hnízdo byl naplánován na 9. ledna. Nepředpokládalo se, že to naprosto jasné rozhodnutí jedině správných politiků a novinářů, že Babiš je vinen, protože vinen být musí, by mohl někdo narušit. Jenže soudce Šott patrně nepatří mezi soudce, kteří se řídí přáními politiků a novinářů. Zdůvodnění, které k osvobozujícímu rozsudku vydal, je velmi jednoduché. Při budování farmy Čapí hnízdo nikdy k žádnému dotačnímu podvodu nedošlo.

V současné době probíhá předvolební kampaň na úřad prezidenta. Výjezdy kandidátů mají někým přesně stanovený průběh. Jedná-li se o setkání pana Pavla se svými příznivci, vládne v davu nadšení a nikdo toto setkání nenarušuje. Jedná-li se o setkání pana Babiše se svými příznivci, protistrana organizuje autobusové výjezdy jeho odpůrců, a ti každé takové setkání svým řevem, skandováním a pískáním na píšťalky, které jim byly rozdány, likvidují.

V našich televizních sdělovacích prostředcích se dělají rozhovory s kandidáty. Pokud je to rozhovor s generálem, redaktor či redaktorka se k němu chovají vstřícně až vlezle. Je to nutné. Jedná se o rozhovor s hrdinou. Pokud se jedná o rozhovor s panem Babišem, jedná se o rozhovor nepřátelský, kde se hovoří o kauze Čapí hnízdo, přestože to již žádnou kauzou není, a hovoří se o StB. A to přesto, že pan Babiš již zveřejnil doklady od tří soudů, kterými byl z nařčení o spolupráci s touto komunistickou policejní organizací očištěn.

V našich televizích se konají i tzv. duely kandidátů. Oba kandidáti sedí nebo stojí naproti či vedle sebe, a mezi nimi moderátor. Ten má být nestranný. Těch duelů již bylo několik. Zatím všechny, kromě jednoho, vypadaly jako boj jednoho proti dvěma. Opět, pokud moderátor hovoří s panem generálem, je milý, vstřícný až úlisný. Pokud hovoří s panem Babišem, je podrážděný, skáče mu do řeči, a pokud pan Babiš říká něco, co by mohlo tento jeho scénář narušit, tak řeč utne úplně. Pouze v jednom z těch duelů byl moderátor nestranný. Odehrával se na Nově a moderoval ho pan Koranteng. Hned druhý den jsme se mohli na sítích dovědět, že to pan Koranteng nezvládl, protože pana Babiše nezdeptal.

Zajímavý byl duel s moderátorem Řezníčkem. Pan Řezníček patří mezi ty správné a jedině správné. I on podle toho svůj „duel“ moderoval. Opět přivedl řeč na spolupráci pana Babiše s StB. Když mu na to pan Babiš řekl, že je to lživé, a chtěl to doložit doklady od soudu, tento je odmítl se slovy, že jej to nezajímá.

Masmédia v naší zemi nejsou nestranná. Naopak novináři zjistili, že jejich manipulativní moc je prakticky bezbřehá, a využívají toho. Dnes je to v Česku tak, že politiku stran neurčují voliči, ale novináři. Je to jednoduché. Oni si vyberou, kdo je ten jedině správný, a pro něj se pak diváci, posluchači a čtenáři zpracovávají. Ověřit si publikované věci není jednoduché, a chce to dost vůle a času. Jenže toho času pro takové věci se až tak zase nedostává. Pohodlnější je uvěřit. Fungovalo to za nacistů, fungovalo to za komunistů, proč by to nemělo fungovat dnes. A tak jsme se dostali do situace, kdy politiku provádějí novináři a jejich společenství, přestože žádný z těch Řezníčků, Moravců a dalších žádnými volbami neprošli.

Na závěr bych Vám chtěl sdělit své vlastní zkušenosti s panem Babišem.

Moje dcera Martina má progresivní formu roztroušené sklerózy. Tato nemoc je nevyléčitelná a její progresivní forma končí jen jedním jediným způsobem. Velmi nepěknou smrtí. Martině před lety přestala účinkovat léčiva na mírnění symptomů RS, ale velmi dobře jí pomáhalo užívání konopí. Podařilo se mi přesvědčit politiky a konopí bylo zařazeno mezi léčiva. Také jsme vyhráli spor se zdravotní pojišťovnou, a ta začala dceři každý měsíc hradit 180 g této byliny. Byli jsme za vodou. Jenže pro všechny ostatní léčebné konopí stálo až 350 Kč/g. Stalo se lékem pro milionáře a miliardáře. Nikdo jiný si ho dovolit nemohl. Předsedou vlády byl tehdy pan Babiš. Tak jsem mu napsal. Zavolal mi a chtěl podrobnější vysvětlení. Chvíli jsme si povídali. Koncem roku 2018 jsme já a moje žena dostali pozvání do sídla vlády ve Strakově akademii. Byl tam pan Babiš, vedoucí úřadu vlády paní Tünde Bartha, ministr zdravotnictví pan Vojtěch, ředitelka SÚKL paní Storová a poradkyně vlády v drogové oblasti paní Vedralová. Pan Babiš nás přivítal a požádal mne, abych všem vysvětlil, v čem vidíme problém. Naše diskuse trvala více jak hodinu. Pak do toho vstoupil pan Babiš s otázkou: jestli „A vyřešilo by tento problém, pokud by pacienti platili jen 10% z ceny a do 30ti gramů by nebylo nutné mít k receptu souhlas revizního lékaře?“ Moje odpověď byla jednoduchá: „Pane premiére, to je přesně to, co by ti nemocní potřebovali.“ On se pak obrátil na ostatní, jestli by to vyhovovalo i jim. Souhlasili všichni. Ještě ten rok stálo léčebné konopí v lékárnách 15 Kč/g, a stalo se levnějším, než jak ho měli pacienti v Izraeli.

Uprostřed roku 2021 mi můj přítel z Izraele poslal email o diskusním pořadu v tamní TV. Jeden lékař tam vystoupil s informacemi o pokusné léčbě v jeho zdravotnickém zařízení. Deseti pacientům s roztroušenou sklerózou začali podávat přírodn, a velmi snadno dosažitelný lék. Všichni ti vybraní dokázali již jen velmi mírně pohybovat hlavou, a svou smrt, když to přeženu, měli již na dohled. Ten lékař tam pak následně prohlásil, že dva z těch pacientů již znovu chodí.

Můj přítel mi sehnal léčebný postup a informaci, o kterou přírodní látku se jedná. Ještě ten rok jsme s Martinou tuto léčbu amatérsky zahájili. V té době již měla obě ruce křečí zaťaté v pěst a sama je neotevřela. Postupně se jí obě otevřely. V posteli se sama z polohy na zádech do polohy na bok obrátit nedokázala. Dříve k tomu tak třikrát za noc potřebovala mne, později asistenta. Dnes to již dokáže sama a ani se kvůli tomu neprobudí.

Napsal jsem tedy panu premiérovi, kterým tehdy ještě stále byl pan Babiš, že by bylo dobré k tomuto v Izraeli získat podrobnosti a podobný výzkum zahájit i u nás. Opět mi zavolal a chtěl podrobnosti. Dal jsem mu je. Pak mi řekl, že když se tím mohou léčit pacienti s RS v Izraeli, měli by stejnou možnost mít i pacienti v česku. Řekl mi, ať napíši email našemu velvyslanci Stropnickému do Izraele, ale ať jej pošlu jemu. On že jej pak velvyslanci pošle sám. Tím že to bude mít větší váhu. To jsem udělal v 11 hodin dopoledne. V 16 hodin odpoledne jsem dostal první email od pana Stropnického.

Sám jsem následně začal kontaktovat lékařské fakulty, jestli by byly ochotny základní vysokoškolský výzkum v této věci zahájit. Ano, byly. Jenže na to nemají peníze. Ty by musela uvolnit vláda. Tak jsem napsal premiérovi, ministru zdravotnictví, ministru pro výzkum předsedkyni PS, předsedovy Senátu a předsedům a členům zdravotních výborů PS a Senátu. Dostal jsem jednu jedinou odpověď. Dověděl jsem se, že zatím je mé jednání (bez ohledu na výsledky) trestné, a že jedinou možností, jak takovou léčbu dnes poskytnout, je zařadit pacienta do výzkumné studie klinického hodnocení. Ale to je to, o co mi jde. Tak proč jsem se zároveň neozval někdo z vlády s tím, že vláda na to ty peníze dá?

Vážení. Prosím, zamyslete se nad tím, co jsem tady napsal. Já jsem pana Babiše poznal osobně. A to i ve věcech, které se mne či nás již vůbec netýkaly. On ale vždy, když se dověděl, že je v jeho moci některým bezmocným pomoci, tak to udělal. Je to člověk, kdy pokud bych jej mohl považovat za svého přítele, tak bych na to byl hrdý.

Zamyslete se nad férovostí toho hnusu, který naši politici a novináři v honbě na pana Babiše páchají. A zamyslete se také nad tím, jestli v situaci, v jaké se dnes naše země nachází, skutečně potřebujeme na postu prezidenta generála, jako nějaká banánová republika, nebo hospodáře, který již mnohokrát prokázal, že je hospodářem více než jen dobrým.

Zdeněk Majzlík, Týn nad Vltavou

Autor: Zdeněk Majzlík | středa 25.1.2023 19:30 | karma článku: 32.55 | přečteno: 1143x

Další články blogera

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis předsedovi České pirátské strany a předsedovi KDÚ-ČSL

Pane Ivane Bartoši a pane Marku Výborný. Včera, tedy 14. února 2024, jsem si v TV poslechl vaše vyjádření k zatím nepravomocnému osvobozujícímu rozsudku nad panem Andrejem Babišem v kauze „Čapí hnízdo“.

15.2.2024 v 11:05 | Karma článku: 41.99 | Přečteno: 1984 | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Spěje Česko k selektivní totalitě?

Možná se Vám zdá titulek tohoto mého článku, kde spojuji totalitarizmus se selekcí, tedy možností výběru, jako nesmyslný. V totalitním systému žádná možnost výběru není.

22.6.2023 v 21:34 | Karma článku: 28.53 | Přečteno: 821 | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Volební kampaň i nový prezident s pachutí.

Máme po volbách. Zvolili jsme si nového prezidenta. A přestože se nedomnívám, že by Česká republika byla republikou banánovou, většina obyvatel naší země je patrně jiného názoru. A tak nevolili politika, ale generála.

1.2.2023 v 13:02 | Karma článku: 35.74 | Přečteno: 2435 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 11.48 | Přečteno: 98 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 29 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 115 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 17.74 | Přečteno: 208 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 7.19 | Přečteno: 163 |
Počet článků 179 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2052

Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...