Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Srovnání nelegání marihuany s legálními drogami alkoholem a tabákem není příliš šťastné. Alkohol je droga, kterou lidé požívají prakticky po celou existenci lidstva a většina uživatelů alkoholu to dokáže dělat s rozumem. U tabáku je to období několikasetleté a zdá se, že je užívání tabáku mírně na ústupu. Nevím, proč legalizovat další drogu, která se užívá krátce a nejsou ani známé všechny důsledky jejího užívání. Navíc nevidím jediný klad, který by legalizace marihuany přinesla. Je na místě si položit otázku, jestli by po legalizaci marihuany nepřišel na řadu kokain, heroin, pervitin a další drogy? Narkomani se mohou přece oprávněně ptát, proč jen marihuana? Vždyť je to diskriminace!

0 3
možnosti

Celkem uznávané dělení drog, je na měkké a tvrdé. Lidé co tomu rozumí se shodují, že není důvod nepovolit měkké drogy. Marihuana, hašiš, ... . Otázka je u extáze a psychedelických drog typu LSD. Ani tady není nějaký zvláštní důvod pro jejich kriminalizaci. Heroin, piko, kokain, ... je kapku jiná liga a ty už zřetelně škodlivé účinky mají pro všechny či většinu svých uživatelů. Neříkám, že tráva či LSD jsou bez rizika a v pohodě. Ale absolutní většině uživatelů výrazně neublíží, pokud se konzumují s rozumem. Heroin s rozumem konzumovat nejde.

1 0
možnosti

Naši politici jsou neschopní v mnoha oblastech a slovo svoboda si vztahují na svobodu platit daně a držet hubu. Bylo by naivní si myslet, že by zrovna v oblasti drog mohli zázračně zmoudřet

2 0
možnosti
Foto

Trh vždy zvítězí nad represí, jen ta represe zapříčiní, že koncový uživatel bude muset kupovat za několikanásobně dražší ceny.

2 0
možnosti
ZB

Článek trefil hřebíček na hlavičku. S Chovancem a spol. si rozumní lidé jen tak neporadí, je to typický příklad člověka, který si myslí, že si může dovolit vše. A bohužel je mu to v Česku umožněno. RvRv

7 0
možnosti
RM

Marihuana je od počátku v hledáčku famceutických společností. Můžete si snad nechat ujít zisk v řádech deítek tisíc procent. Náklady na pěstování do pětikoruny (a to přeháním), účtování zdravotním pojišťovnám třeba 3 tisíce (a možná výše). To se lehce zmanipuluje a podmázne jakýkoliv hlupák.

4 0
možnosti
DS

Občas mi spíš přijde, že se Chovanec a ostatní zuby nehty snaží udržet vysoké zisky narkomafii. Aby sami taky neměli někde velmi dobře ukryté velkovarny, ani by mě to nepřekvapilo...

4 0
možnosti

Zvlášť když mají pro kriminalizaci tak skvělé "argumenty a příklady ze světa", viz. můj starší blog:

http://stipal.blog.idnes.cz/c/413027/Realne-negativni-vlivy-legalizace-marihuany.html

2 0
možnosti
RM

Výborně zpracovaný blog. Všechna čest.

3 0
možnosti
DM

Vzhledem k tomu, ze Chovanec je primitiv (ano, je uplne blbej) a Frydrych hajzl (ano, bezduvodne kriminalizuje obchodniky), lze od nich asi tezko cekat neco jineho. Jedina cesta, jak se techto a jim podobnych zbavit, jsou volby. Ty ale zase vyhraji strany cilici na jeste vetsi represi a omezovani svobod, neb cesky narod si to ve sve mentalne slabsi vetsine preje. Takze je to zacarovany kruh :-(

5 0
možnosti
RM

Existuje právo petiční a tlak na politiky v mezivolebním období. Možná by se mohla strana Svobodných postavit do čela nějaké praktické aktivity také v období mezi volbami. Čekat na to, že půlrok před volbami Svobodní představí nějaký volební program a budou čekat na zázrak, jestli se jim povede proklouznout do zlobovaného parlamentu, je k ničemu. Zrovna záležitost kolem konopí jako důkaz zlobování parlamentu farmaceutickými monopoly a mafiánskými politiky je dobrou příležitostí udělat něco dobrého pro občany této země.

3 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik