Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Prosím - muslim podle vzoru pán. Takže muslimY.

A ohledně toho našeho původu - když jsem se synem dělala koncem loňského roku referát, někde jsem našla, že na našem území bylo první Slovanské osídlení už někdy roku 500 před naším letopočtem, které poté buď nahradili, nebo na čas umlčenli právě germáni - a na oplátku prý Slované povolali své bratry z východu a zatlačili je zase zpět (a pak se zformovala Sámova říše, bojující proti Frankům, Avarům atd, která oficiálně započala éru slovanských národů - velmi zkráceno). Nejsem schopná to teď najít, ruku do ohně bych za to nedala, jen mi to utkvělo v paměti jako perlička, možná by ale nějaký historik věděl?

0 0
možnosti

Dokud budou Saudská Arabie, Kuwait, Spojené Arabské Emiráty a další země perského zálivu odmítat imigranty, EU by se měla zachovat jako Austrálie - všechny imigranty vracet zpět do mateřských zemí. Ať si arabové řeší své náboženské problémy sami mezi sebou. Saudové a Kuwajťané považují totiž zbytek arabských zemí něco jako Hitler židy a slovany. Utrpěly by totiž jejich privilegované životní standarty, protože Jordánci, Syřané, Iráčané a hlavně afričtí muslimové jsou pro ně něco špinavého. A my Evropané to máme za ně vylízat? Kdybych nebyl tak starý, okamžitě se vystěhuji do Austrálie nebo New Zealand.

2 0
možnosti

Mně než samotní imigranti vadí a děsí pštrosí politika našich a evropských politiků, kdy zde chybí celková koncepce a regionální koncepce.

My sice  zadržíme imigranty na dobu 3 měsíců, stojí to navíc velké peníze a pak je propustíme na vlak.... . 

Rozvíjí se zde byznys s převáděním migrantů... .

Celé to poukazuje na stav kam došla evropská politika a určitá architektura jež vytvořila skleníkový stav ve společnostech a byrokratické a partajnické politiky a duální vládu byrokratů v Bruselu.

Za první republiky když nastupoval hnědý mor tak naše země měla silné osvícené duševní osobností, třeba Čapek.... . 

Když nastupoval byrokratický mor a dnes černý mor, tak zde nemáme vlastně žádné politiky - státníky.

Prostě doba nám nevychovala a nemohla vychovat nové osobnosti, neboť příčinou byla transformace západního odborářského socialismu do byrokratického sociálního nadnárodního humanismu.

Navíc my řešíme jednu celkem fatální věc a přitom nám ujel vlak. Nějakých 1.500 migrantů. Ale jde o světový exodus a na jihu Evropy je přes 650 tisíc migrantů kde situace je hodně kritická a Evropa a naší státníci mlčí, zde to chce odvahu a precedenty proti stávajícímu pořádku a hodnotám a to nás má vlastně "naučit" světový exodus a změny.

Další desítky tisíc migrantů jsou nekontrolovatelně po Evropě, kde hlavním hybatelem a problémem je vlastně Německo, jež jako mucholapka. Eldorádo, láká tisíce a tisíce migrantů z Afriky a Asie.

Co nastane až  bude stopka. To nebude oněch 1.500 migrantů ale desítky tisíc

1 0
možnosti

Co nám nejvíce chybí osobnosti, politici, státníci a odpověď občanské společnosti jež vlastně řeší jen povrchové jevy a vidí jen špičku ledovce.

Potřebujeme silné osobnosti aby společně na platformě Visegradské skupiny a okolních států vytvořili komunikaci a silné spojenectví a společnou politiku na ochranu vnějšího prostoru, jednotnou politiku a řešení světového exodu, šly cestou precedentních řešení.

Pomohli stabilizovat a chránit jih Evropy, vymezit se proti poválečnému světovému pořádku jež je dnes brzdou, OSN a právo veta jež hojně zneužívá Rusko, vetuje s Čínou řešení  Sýrie ... .

Dohodnout se s Nato nebo vytvořit vlastní armádu a vojensky stabilizovat Blízký východ a Severní Afriku  a dosadit sem Evropské konzuly jež budou udržovat zde určitý společenský smír ale ne na evropských hodnotách.

Sýrie a Libanon. Po dohodě s Egyptem stabilizovat Súdán. Libyi a vytvořit zde deportační a záchytné tábory.

Vytvořit zde ochranné pilíř států, Turecko, Saudská Arábie, Jordánsko, Izrael, Egypt ... .

To vše můžeme dělat bez západní Evropy a Bruselu na něž se nelze v těchto světových změnách spoléhat.

Vytvořit společnou evropskou pohraniční stráž jež bude patřičně vybavena jak technicky tak skrz pravomoci a bude zajišťovat vnější hranice.

V žádném případě zde nejde o to řešit celkem marginální stavy ale o to řešit celý stav komplexně a nevázat se na ty jež mají pštrosí politiku.

0 0
možnosti

J40i52ř24í 56K70o88s15e71k

20. 8. 2015 13:10

Uprchlíci jdou za "lepším". Nebude-li lepší, uprchlíci nebudou.

0 0
možnosti
Foto

Pane vy netrpíte xenofobii, ale současná politická garnitura, která si plete pojmy s průjmy vás o tom chce přesvědčovat. Zejména humanisté a multikulturalisté neví co to xenofobie je. Vysvětluji to ve svém příspěvku Rasismus, xenofobie a imigranti.

3 0
možnosti

Dám vám karmu. Hlavně za připomenutí náboženských válek. Pan Kavka, nový Savonarola z toho bude mít záchvat. R^ ;-D;-D;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,00
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik