Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Děkuji za váš článek, pod jehož obsah a význam se můžu s klidem podepsat.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s vyzněním článku. Demokracie je systém postavený na svobodných volbách. Demonstrace, byť sebemasovější, nemohou suplovat volby. Jsou pouze návodem pro voliče, kteří s tématy demonstrací souhlasí, či naopak nesouhlasí. Srovnávat tyto olbřímí demonstrace s těmi v roce 1989 v podstatě nelze, protože tehdejší vláda vznikla z voleb systému, který nebyl postaven na politické soutěži. I když formálně podle tehdejší Ústavy fakticky i formálně vznikla z výsledků voleb. Ostatně minulý režim se zhroutil, pokud vše nahlížíme striktně podle Ústavy, také formálně a fakticky správně. Prezident Husák jmenoval novou federální vládu v čele s premiérem Čalfou a pak odstoupil. Parlament vzešlý z posledních "předpřevratových" voleb, ve kterém byli poslanci za Národní frontu, to jest KSČ, Lidovce, kteří se nyní nazývají KDU-ČSL a Českou stranu socialistickou, bývalé Národní socialisty, zvolil prezidenta V. Havla (pouze 4 poslanci hlasovali proti). Čili v podstatě nejednalo se formálně ani o převrat ani o revoluci, vše proběhlo v rámci tehdejší platné Ústavy, na kterou přísahal V. Havel. Jenom jedna chyby. ČSSD není přímou ani nepřímou pokračovatelkou národněfrontové ČSS. To je tragicky vytunelovaná a nyní živořící ČSNS, čili Česká strana národně sociální s předsedou M. Klusáčkem.

0 0
možnosti
Foto

oprava: ...jenom jedna chyba...

0 0
možnosti
DM

Nevím, co jste pohřbívali v tom "osmadevadesátém", ale vím jistě že od něj třicet let ještě ani omylem neuplynulo.

Kvalita zbytku článku odpovídá jeho první větě.

1 0
možnosti
MK

Pekný blábol.

Spôsob zostavenia vlády po voľbách: Spomeňte si čo povedal zlostný starec na hrade: on poverí zostavením vlády toho koho uzná za vhodné. Nejaké ústavné zvyklosti ho nezaujímajú.

Čo sa týka protestov, tak sú tu 2 roviny

1)ako ste napísal, tak niekomu sa nepáči súšasná situácia a snaží sa to zákonným a ústavným spôsobom zvrátiť. To je predsa ok, nie?

2)Niekto kto je v spore so zákonom sa mermomocí drží u koryta, pumpuje štát a snaží sa rozšíriť svoje podhubie v štátnych štruktúrach. V civilizovaných krajinách politici v podobných funkciách v takýchto prípadoch automaticky a dobrovoľne odstupujú z funkcie. Dokonca sa pamätám na akéhosi šéfa, ktorý odstúpil len kôli tomu, že sa prevalilo že podvádza švoju manželku so straníckou sekretárkou.

1 4
možnosti
JV

Souhlasím s vámi . Jen faktická poznámka k ČSSD. To, co jste napsal o jejím spoluvládnutí a poté splynutí s KSČ, je všeobecně používaná "pravda". Skutečnost je taková, že :

Dne 27. června 1948 byla protiprávně ukončena činnost strany nuceným sloučením s KSČ, v rozporu se stanovami ČSSD. Slučovací přihlášku následně odmítlo podepsat přes 200 000 členů strany. Po likvidaci ve vlasti pokračovala tak Československá sociální demokracie ve své činnosti v exilu; v jejím čele stál dočasně Blažej Vilím, do září 1948 Václav Majer. Generálním tajemníkem byl v letech 1948–50 Blažej Vilím, poté až do roku 1970 Václav Holub. K dalším reprezentantům patřili Vilém Bernard, František Němec, Mirko Sedlák a Arno Hais, z mladé generace pak Radomír Luža a Jiří Horák.

Sídlem ústředního vedení se stal Londýn. Další centra stranické činnosti vznikla v Paříži, v USA, ve Švýcarsku, v SRN a ve Vídni, kde v rámci rakouské SPÖ působila Československá socialistická strana v Rakousku

;-)

1 0
možnosti
MT

"...nevystupují proti žádné totalitní moci, ale proti demokraticky a ve svobodných volbách zvoleným zástupcům..."

Toto by se melo vytesat do kamene! R^

2 1
možnosti
VH

Úsměvné, vyčítat zaujatost údajně placených novinářů na stránkách iDnes.

1 0
možnosti
Foto

Díky, pane Majzlíku, za Váš článek... Máte pravdu, bohužel, ti, co by to měli číst a zamyslet se nad tím, to nečtou, (brojí), nebo sprostě útočí na ty, kteří mají jiný názor než oni. Myslím si, že se u nás už zase schyluje jen k té jedné "pravdě", která končí totalitou. A bohužel velkou vinu na tom mají i někteří tzv. "zástupci" kultury, herci a herečky, a zejména novináři a média... ;-( Kam jsme se to po 30 letech dostali? Jedná se o znevažování svobodných voleb? Namísto demokracie, anarchie a násilí? K organizování nepokojů a "majdanů", podivných "vůdců," které nikdo nezná, jejichž úsilí o odstranění vlády schvaluje jen malé procento českých občanů? Je mi z toho smutno. ;-ORv

6 3
možnosti
Foto

A poznámka: Opravte si, prosím, jméno toho "vůdce" nepokojů - demonstrací, Mikuláše Mináře. (Máte v článku nesprávně Mlynář). Díky.

1 0
možnosti
Foto

Bez toho kojzarovského slovníku (řvoucí davy, velmi odporným, vraždění demokracie) to mohla být celkem zajímavá úvaha. Škoda.

3 2
možnosti
ZM

To víte, pane Řeháčku, každý jsme nějaký.

2 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,00
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik