Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Souhlas s tím, že lidovci nejvíce řvou půroti komoušům, ale sami s nimi byli v národní frontě. To jakž takž lze odpustit pro první roky - může se říci, že se báli něco udělat. Ale nelze to odpustit pro poslední roky režimu, které sice už zdaleka nebyly tak hrozné, ale tehdejší členové lidovců už byli většinou natolik mladí, že zákonitě do té strany vstupovali v letech, kdy ta strana kolaborovala s komunisty.

V roce 1950 v té straně mohli být členové z dob před Gottwaldovým uchopením moci, ale v roce 1985 tam museli převládat lidé pod 60 let, tedy ti, kteří tam vstupovali, vědouce, co jsou lidovci zač. Z pocitu strachu bylo v roce 1950 možné mlčet, ale nikoli v roce 1960, 1970 nebo 1980 vstupovat do lidovecké strany. K tomu nebyl nucen nikdo. To lidé dělali dobrovolně.

1 0
možnosti
Foto

Politika není žádná charita. Zde jde o prachy, o moc. Tím, že KDU-ČSL odmítá (nyní) spolupráci s komunisty, jen říká, že se s nimi v tomto boji o prachy a o moc spojit nechce, neboť by těch prachů a moci měla méně, než když se s nimi nespojí. A totéž platilo pro jednání strany Lidové před rokem 89 !!

1 0
možnosti
JJ

Já bych jen přidal, mimo těch vámi jmenovaných stran, ještě tu porevoluční "morální očistu a všeobecné blahoslavení" všech těch komunistů, kteří byli svého času přesvědčenými straníky, či spolupracovali s vítěznou stranou v létech jejich těžkých zločinů, později pak byli buďto vyloučeni či sami najednou "prohlédli" a byli, či stále ještě jsou, těmi nejvíce slyšitelnými demokraty. Mám rád Svěráka jako herce i scénáristu, ale když si uvědomím, jak si věšel ve své době Lenina či Stalina nad postel (v době dospělosti), míjí se u mne jeho - jistě velmi dobře míněné - rady, doporučení a apely, přecejen poněkud mimo mísu. Podobně se mi poněkud zvedal žaludek z glorifikace herečky, která se vdala za komunistického pohlavára a když se tento straně znelíbil, částečně prozřela, pod "nátlakem" podepsala STB a straně věrně sloužila až do osmašedesátého. Její životopis je veřejně znám. No a tak bych mohl pokračovat až do vyčerpání prostoru v okénku diskuzního příspěvku a ještě by zbylo na docela dlouhý blog.

Nikoho nesoudím, ale to pokrytectví mnohých dnešních "nositelů pravdy" prostě nesnáším.

5 0
možnosti
SB

To máte tak, že slavná sestra slavných bratrů, kteří při úteku z komunistického Československa usmrtili několik lidí (na to lze mít různé názory) dnes jejich činy vášnivě obhajuje, ale v dobách totáče byla družkou a později i manželkou profesionálního lektora marxismu-leninismu Rudolfa Martina.

Nikoli řadového člena strany, ale profesionálního lektora. Nikoli agenta StB, k čemuž by člověk mohl být donucen třeba vydíráním a potom mohl říkat estébákům neškodné věci, ab se vlk nažral a koza zůstala celá, nýbrž profesionálního lektora, který si to vybral jako řemeslo, k čemuž nebyl nikdy nucen nikdo. K určité (řekněme občanské) kolaboraci jsme byli nuceni všichni, ale k té papalášské nebo profesionální kolaboraci s režimem nebyl nucen nikdo.

A manželka takového člověka nám přednáší o hrdinství antikomunistického odboje a o zrůdnosti komunismu.

0 0
možnosti
JB

J58i21r74i 25B95o32r

22. 2. 2021 16:57

Ještě jste zapomněl na vedoucí úlohu.

0 0
možnosti
JB

J29i67r20i 51B13o89r

22. 2. 2021 16:55

Marie Horáková,dvacet let po pádu komunismu??? Čtěte to po sobě.

0 0
možnosti
ZM

Pane Bore, přečíst byste si to měl ještě jednou Vy. Tam nic takového, co mi kladete za vinu, není :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,00
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik