Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To vám byl jednou jeden lidovecký poslanec, který vyhlásil boj drogám. Možná z důvodu jeho nedostatečných odborných znalostí, možná si vzpomněl na dávné působení jezuitů a inkvizice a mezi zakázané látky zahrnul všechny s omamným účinkem, tedy i marihuanu. Pak narazil na osobní potřebu a tak nechal uzákonit "množství větší než malé" a s touto ptákovinou pak měla problémy celá republika.

Jenže škoda byla napáchána a s marihuanou už nechtěl nikdo z potentátů nic mít. Jen ty desítky let kdy slibovali její použití a využití pro léčebné účely. Doteď nic funkčního a přijatelného.

Nejsem velký zastánce volného prodeje marihuany, ale kriminalizace osob, kteří jí používají jako léčebný prostředek, je trestuhodná.

Vaší dceři přeji trvalé zlepšování zdravotního stavu, vám tím pádem méně starostí a více radosti. A panu Veverkovi? Úspěch ve sporu a možnost dalšího vydávání časopisu.

0 0
možnosti
ZM

Díky pane Macháčku. Vaše reakce mne potěšila. Jen s Vámi až tak nesouhlasím, že situace s léčebným konopím není stále dobrá. Víte, já jsem ho nelegálně pěstoval 9 let. A mohu Vám říci, že 7 let z toho to vždy bylo na dvou a více místech. Kradli nám ho, a tak mi nic jiného nezbývalo. Každý rok jsem ho usušil a ze všech míst promíchal. Tím jsem dostal nějakou střední hodnotu potence CBD a THC. Musel jsem to dělat, protože i když jsem na všech místech sadil stejnou odrůdu, tak z každého místa to bylo jiné. Z lékárny to pacient bere vždy se stejnou potencí a za cenu, kterou sám jen těžko při vlastním pěstování dosáhne. Ale i já bych chtěl víc. Ctěl bych, aby lidé, kteří si pro sebe, ať již z jakéhokoliv důvodu, pěstují čtyři či pět kytek, tak aby neměli problém se státem a jeho justicí. Přeji Vám pěkný den.

0 0
možnosti
LP

Zasloužená, ale smutná karma :-(R^

0 0
možnosti
JT

J25i32r45i 37T32i63c58h70y

16. 10. 2021 17:51

Jeden pripad: Trudeau v Kanade zlegalizoval marihuanu. Ta se ve vetsine pripadu uziva kourenim a tak se nabouraly vysledky ctyricetileteho, uspesneho boje proti koureni. Dnes clovek musi casto dychat kour z marihuany pri bezne chuzi na ulici, ale take v parku a na plazi, i kdyz tam je koureni zakazano (Vancouver). Ten zakaz ovsem nikdo nevynucuje.

0 0
možnosti
Foto

J91i55ř57í 56T73u23r88n38e70r

16. 10. 2021 13:13

Myslím si, že v tomto, jakožto i v jiných vašich článcích poněkud směšujete různé aspekty celé této problematiky: Justice zákony nevytváří, ale pouze je využívá a třeba morální selhání jedinců je těžké vnímat jako systémový problém. Obecně sympatizují s aktivitami, které vedou k legalizaci konopí (ale třeba i některých halucinogenů), ale jako biochemik, který se docela dlouho tou biologickou podstatou problému zaobíral, vím, že je hodně komplikované převést obecně dobré principy do právní a do společenské praxe.

0 0
možnosti
PK

Konopí k léčebným účelům by mělo být v každé demozemi k dispo , o snad všichni chápou...

0 0
možnosti
IA

to je pravda. Mnoho výrobků z konopí k léčení sem dovážejí Němci. Také kosmetický průmysl. Nedávno jsem se dostala k čokoládě s konopnými semínky v obchodě.

0 0
možnosti
JF

Fiat Iustitia, et pereat mundus! Tyto služební horlivce naplňující normativistické Lex dura, sed dura by měla sama příroda potrestat tím, že by se jejich blízcí dostali do stavu, kdy by tu mařenu trebovali také. Nejsem kuřák, z drog užívám jen pivo/víno, ale už jsem okolo sebe viděl dost případů, kdy jedině mařena pomohla. Snad se najdou v novém Parlamentu rozumní lidé ... a Vám a Vaší dceři - i všem ostatním potřebným k tomu držím palce! R^

0 0
možnosti
JR

J81a96n 90R98á82ž

15. 10. 2021 19:30

Jeden můj přítel má nemocnou ženu. Její stav se zhoršoval a chemické léky nezabíraly a že a byla neschopná cokoliv dělat samostatně. I. Na vozík ji musel manžel z postele donést. . Osvícený lékař naznačil, aby zkusil "marijánku". Nejprve ji kupoval a pak i sám pěstoval. Je z malé vesnice, tak nebyl problém najít skryté místo pro pěstování léčebného konopí.

Dnes, když k nim zajdu, manželka sice používá vozík, ale je zcela samostatná, na vozík se sama posadí, kuchyňské práce zvládá perfektně... atd.

PS. Kdo zakazuje doma pěstovat konopí k léčebným účelům a nechá kriminalizovat ty, kdo tak pro potřeby osoby blízké nebo pro sebe činí, je zločinec.

4 0
možnosti
IA

Myslím, že se k lékům z konopí dostane ten, kdo o ně požádá s diagnosou, na níž by bylo léčivo vhodné. Myslím, že pěstování konopí je velmi obtížné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik