Otevřený dopis řediteli Nár. protidrogové centrály SKPV PČR plk. Mgr. Jakubu Frydrychovi.

10. 05. 2018 12:42:13
V Týně nad Vltavou dne 10. května 2018 Pane plukovníku. Dne 5. května tohoto roku jste se pro deník PRÁVO vyjádřil v článku redaktora Oldřicha Dandy „Piráti navrhnou pěstování marihuany pro vlastní potřebu“

k této snaze některých politiků.

V tomto svém vyjádření říkáte:

„Máme velké problémy s tím, aby se alkohol a tabák nedostávaly do rukou nedospělých. A my si tu pod tlakem nespokojených pacientů a lidí, kteří to chtějí pro rekreační účely, necháme vnutit další komoditu, se kterou budou problémy.“

Kde se ve Vás bere ta sprostota, že si dovolujete obviňovat nemocné a bezmocné lidi z toho, že tím že chtějí konečně účinný lék na své zdravotní problémy, tak Vám přidávají nějakou práci. Co si vlastně o sobě myslíte? Že jste novodobý nadčlověk, který bude určovat, kdo smí a kdo nesmí žít?

Pro Vás je přijatelnější, aby nevyléčitelně nemocní lidé v permanentní křeči a s obrovskými bolestmi byli někde v hospici přivazováni ke k postelím, nadopovávání opiem či botulotoxinem, a pak se již jen čekalo, kdy konečně zemřou, abyste Vy neměl problémy? Tak podle Vás vypadá humanita?

Každou chvíli se někde předvádíte s proslovy o tom, jak chráníte obyvatele této země před bezcitnými výrobci a distributory drog všech skupin, a presentujete se jako ta poslední spása lidu Česka. Ale jaká je skutečnost?

Když jste v roce 2009 přebíral funkci po bývalém řediteli Vašeho útvaru Jiřím Komorousovi, tak černý trh v České republice produkoval do 4 kg pervitinu, kokain se zde prakticky nevyskytoval a konopné velkopěstírny zde nebyly také. Za devět let Vaší práce se z České republiky stal světový producent a vývozce tun pervitinu, kokain se lainuje na kde jaké party, a velkopěstíren konopí pro kšeft je u nás málem víc jak skleníků pro pěstování zeleniny.

Podle těchto výsledků Vaší práce jste Vy ten největší propagátor drog.

V době, kdy celý svět postupně opouští tvrdé restrikce proti drogovým komunitám, vy vystupujete s požadavky na ještě tvrdší postihy. Každý jen trochu inteligentní člověk, který je schopen svůj mozek používat k myšlení ví, že každý zákaz čehokoliv automaticky zvyšuje po takové komoditě poptávku a to i přesto, že se automaticky zvyšuje cena té komodity. Nikde na světě se problém užívání návykových látek nevyřešil restrikcemi a násilím. Ani v takových zemích, jako je Čína, kde tyto lidi střílejí jako na běžícím pásu. Všude se dosáhlo pravého opaku.

Američané alkoholovou prohibicí pomohli vybudovat tu největší zločineckou organizaci ve Spojených státech, Mafii. A drogovou prohibicí, kterou přinutili přijmout většinu zemí světa, ji ještě posílili, a umožnili její rozšíření po celé planetě. A dnes, kdy již i oni naznali, jak obrovskou hloupost udělali, a snaží se to postupně uvolňováním napravit, se někde v Česku objeví plukovník Frydrych, který se rozhodne, že v tom svinstvu je potřeba pokračovat dál.

Co podle Vás mají nemocní lidé, kterým již nic jiného než konopí nepomáhá, dělat? Mají ležet ve svých postelích a řvát bolestí, samozřejmě tak, aby Vás to neobtěžovalo, dokud nezemřou? Nebo si rovnou mají dát štranek na krk a spáchat sebevraždu, jak jste to vy, policisté a státní zástupci, dokázali udělat s paní Brodskou? To je řešení podle Vašeho gusta?

Moje dcera, a s ní tisíce dalších obyvatel této země, je také v situaci, kdy jí již žádné syntetické léky nepomáhají. A kdyby nebylo konopí, tak by již dvanáct let nežila. Ne proto, že by ji zabila její nemoc, progresivní forma roztroušené sklerózy, ta postupuje sice jistě, ale přeci jen relativně pomalu, ale proto, že již nemohla snášet to neustálé a ani na chvíli nepolevující utrpení přinášené symptomy její nemoci. Chtěla svůj život ukončit. Jenže člověk, který je ve všem odkázaný na pomoc druhých, se ani zabít sám nedokáže. To je situace, která Vám vyhovuje? To je to, co Vám dělá radost? Protože díky konopí, proti kterému Vy tak vehementně vystupujete, moje dcera může dál žít. Může se učit cizí řeči. Může si prostřednictvím internetu povídat se svými přáteli. Může mít radost a může se smát. Chápete Vy vůbec, jaký je u nemocného člověka rozdíl mezi šťastným smíchem a zoufalým řevem z bolesti a jedinou touhou – zemřít za každou cenu?

Za poslední dva roky dvě její přítelkyně s RS spáchaly sebevraždu, a jeden její přítel se o ni pokusil. Zabránili mu v tom jeho blízcí.

K léčebnému konopí se ale legální cestou dostat nemůže. Proč? Protože absolutní morální zrůdy na rozhodujících politických a státně úřednických funkcích naší republiky, která je prý demokratická a ctí lidská práva, tuto léčivou bylinu vyhradili pouze milionářům a miliardářům. Ti ostatní na ni nemají nárok. Nemají nárok na bylinu, která se dá doma vypěstovat za pár korun, ale na kterou oni uvalili cenu až 350 Kč/g. Moji dceru by 200 g této byliny, což je množství, které měsíčně potřebuje, stálo až 70.000 Kč. Jenže její invalidní důchod je pouze 8.600 Kč, ze kterých jí zůstává 1.200 Kč. Vše ostatní jde na platby za její trvalý pobyt v Domově sv. Josefa v Žirči. Jediného to ústavu v ČR, spravovaného Charitou, kde se starají o postižení RS. Z těch 1.200 Kč si musí hradit hygienické a kosmetické prostředky, ošacení a obutí, a také další léky, které jí jsou předepisovány.

Co myslíte, pane plukovníku, dá se to z toho zvládnout?

My jsme kvůli tomu prodali dům a založili pro ni konto, aby mohla žít jako člověk, a ne umírat jako týrané zvíře. Týrané lidmi, jako jste Vy, pane plukovníku. Protože i Vy patříte mezi ty, kdo těmto potřebným lidem v přístupu ke svému léku poslední naděje svými nesmyslnými a prolhanými vystoupeními brání. Těší Vás to?

Vy, a takoví jako jste Vy, donutili mne a se mnou tisíce dalších lidí, aby konopí pro léčení své, či svých blízkých, nelegálně pěstovali sami. Proč? Protože nám nedáváte jinou možnost. Já každý rok musím, pane plukovníku, MUSÍM, vypěstovat a zpracovat pro svou dceru dva kilogramy sušených konopných květů s vysokým obsahem CBD a také THC. Protože to je to konopí, které jí pomáhá. A já Vás ubezpečuji, že ani Vy a ani celý mocenský aparát tohoto státu mi v tom nezabráníte.

Já to nedělám proto, abych mohl s konopím kšeftovat. To dělá tento stát. My to děláme proto, aby naši blízcí mohli svůj život dožít jako lidé. Jste schopen pochopit, co Vám tady píši?

Ostatně jak byste se na mém místě zachoval Vy? Byl byste schopen si v tom svém fanatismu stoupnout před své křečemi zkroucené a bolestí naříkající dítě, a řekl byste mu „Podívej, lék na tyto tvé zdravotní problémy sice existuje a já bych ti ho mohl během pěti minut přinést, ale neudělám to, protože bych tím porušil zákon!?“ Udělal byste to? A pokud ne, tak co byste udělal? A jestli na tuto otázku neznáte odpověď, tak s těmi svými řečmi o tom, že si kvůli nějakým nespokojeným pacientům nenecháte vnutit další problémy, nikde nevystupujte, protože to je ubohé a vyvoláváte zhnusení.

A já se stydím za to, že se v naší zemi někdo s takovým přístupem ke starým, nemocným a postiženým lidem může dostat až do tak vysoké funkce ve státní správě, jako se to podařilo Vám.

Tento můj otevřený dopis umístím na svém blogu, také na FB, a nabídnu jej i deníku Dnes a některým dalším novinám a časopisům.

Zdeněk Majzlík

Nám. Mládeže 670

375 01 Týn nad Vltavou

Autor: Zdeněk Majzlík | čtvrtek 10.5.2018 12:42 | karma článku: 38.40 | přečteno: 2031x

Další články blogera

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis předsedovi České pirátské strany a předsedovi KDÚ-ČSL

Pane Ivane Bartoši a pane Marku Výborný. Včera, tedy 14. února 2024, jsem si v TV poslechl vaše vyjádření k zatím nepravomocnému osvobozujícímu rozsudku nad panem Andrejem Babišem v kauze „Čapí hnízdo“.

15.2.2024 v 11:05 | Karma článku: 41.99 | Přečteno: 1984 | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Spěje Česko k selektivní totalitě?

Možná se Vám zdá titulek tohoto mého článku, kde spojuji totalitarizmus se selekcí, tedy možností výběru, jako nesmyslný. V totalitním systému žádná možnost výběru není.

22.6.2023 v 21:34 | Karma článku: 28.53 | Přečteno: 821 | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Volební kampaň i nový prezident s pachutí.

Máme po volbách. Zvolili jsme si nového prezidenta. A přestože se nedomnívám, že by Česká republika byla republikou banánovou, většina obyvatel naší země je patrně jiného názoru. A tak nevolili politika, ale generála.

1.2.2023 v 13:02 | Karma článku: 35.74 | Přečteno: 2435 | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Dopis rodině, přátelům a všem ostatním.

Vážená rodino, vážení přátelé, vážení všichni ti, se kterými jsem kdy vešel ve styk prostřednictvím emailu. Je možné, že z mnohých z Vás se po přečtení tohoto mého emailu, vzhledem k podivné době s podivnými zvyky, ve které žijeme

25.1.2023 v 19:30 | Karma článku: 32.55 | Přečteno: 1143 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.23 | Přečteno: 597 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2080 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.81 | Přečteno: 294 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.33 | Přečteno: 211 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 276 | Diskuse
Počet článků 179 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2052

Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...