Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konopí a marný boj Dušana Dvořáka.

My všichni máme mylnou představu o tom, že pokud se již z nějakého důvodu dostaneme před soud, tak tento soud při svém řízení bude jednat nejen dle práva, tedy dle platných zákonů, ale také, a to hlavně, bude hledat spravedlnost.

Ostatně vede nás k tomu i název ministerstva, pod které celý náš justiční aparát spadá – Ministerstvo spravedlnosti. Ale nejen toto nás vede k této mylné představě. My všichni jsme prošli určitým procesem výchovy. Nejdříve jen ve své rodině, kde nám naši rodiče a všichni naši blízcí pomalu vštěpovali do našich hlaviček co je a co není správné. Později se k tomuto procesu přidala školka a všechny školy, které jsme absolvovali, od té základní až po tu nejvyšší vysokou. Tam všude nám bylo do hlav vtloukáno, že existuje Právo, a existuje Spravedlnost. A že když v nějaké kauze zasedá a rozhoduje soud, tak tak činí proto, že hledá Spravedlnost. Z logiky věci pak vyplývá, že Právo nesmí být nad Spravedlností. Protože v tom případě by se to Právo stalo Bezprávím.

I pan Dušan Dvořák se při svém počínání řídil prostou logikou.

Pomáhám, tam kde jiní selhali. Pomáhám tam, kde selhalo celé naše zdravotnictví se všemi těmi syntetiky, chemoterapiemi i ozařováním. Tak proč by to mělo být nezákonné? Já nikomu neubližuji. Tak proč to všichni ti mocní nemohou či nechtějí pochopit?“

Je tato jeho úvaha správná? Samozřejmě že je. On to konopí nepěstoval proto, aby na něm vydělal. Jistě, patrně si nechal uhradit náklady, které s tím vším měl. Je to špatné? Není. Kdyby si je uhradit nenechal, tak by další rok mohl jít o žebrácké holi. Ostatně, pokud vím, tak mu není dáváno za vinu, že to vše dělal pro kšeft. I to o něčem svědčí. A také mu není dáváno za vinu, že by k užívání konopí někdy někoho nutil. On nestál s jointy před školou a nenabízel je školákům. A nedával je ani dospělým lidem s úmyslem vypěstovat u nich závislost. Proč? No protože to ani nejde. Takto konopí nepůsobí.

Podivný je ještě jeden aspekt celé této kauzy.

Konopí bylo v lednu roku 2013 zařazeno mezi oficiální léčiva. Nezařadili jej tam žádní gangsteři v rámci svých zákonů a pravidel, ale poslanci Parlamentu České republiky. A když se podíváte na výběr potencí léčebného konopí v lékárně, tak se mnozí z vás, mých čtenářů, podiví. Najdete tam léčebné konopí od české firmy Elkoplast, s vyváženým poměrem delta-9-tetrahydrokanabinol (THC) a kanabidiolu (CBD), a to v poměru 6% / 7,5%.  Také můžete narazit na léčebné konopí dovážené k nám přes Německo českou firmou Czech Medical Herbs od firmy Aurora Cannabis z Kanady

s poměrem THC 10 %  /  CBD10 %. Ale to není vše. Obě tyto firmy dodávají do našich lékáren i léčebné konopí s potencí 1 % CBD a 18 % THC.  To už je síla, jak by řekl někdo, kdo konopí užívá jen pro svou potěchu, a tak mu záleží hlavně na množství této psychotické látky.

Proč se tím takto zaobírám?

Různě v tisku, a při vystoupeních některých kvazi-odborníků v TV, se můžete dovědět, jak strašně je tetrahydrocannabinol nebezpečný, co vše devastujícího v našem organismus a naši psychice může vyvolat, a že by mohl způsobit i naši smrt. Je to lež.

Jeden joint normální velikosti obsahuje od 0,4 do 0,8g konopí. Kdybyste si z lékárny vzali celou povolenou měsíční dávku, která je 180g, a celou tuto obrovskou dávku najednou spotřebovali na příklad ve formě extraktu, tak vám bude nepředstavitelně zle. Budete se chvět po celém těle. Budete se potit tak, že to bude vypadat, jako by se někde ve vás protrhla stavidla a všechna voda vašeho organismu se najednou dere přes vaši kůži ven. Nebudete moci pohnout ani prstem, při tom váš mozek bude fungovat na plné obrátky a vy budete na 100 % přesvědčeni, že toto nemůžete přežít. Jenže to přežijete. Zle vám bude jednu, maximálně půl druhé hodiny. Pak vše poměrně rychle zase skončí. Budete z toho strašně unavení, ale jinak se vám nestane naprosto nic. Vím, o čem mluvím, protože jsem si to nedopatřením prožil taky. THC je jednou z prokazatelně léčivých složek konopí. Jsou zdravotní problémy, kde použití léčebného konopí bez THC by velmi jeho léčebný účinek oslabilo, ba, v některých případech, dokonce zcela vyloučilo. Konopí je velmi významně léčivou bylinou právě i díky tetrahydrocannabinolu. Tak proč ty neustálé útoky proti němu?

Pan Dvořák tedy skutečně nikomu nedával žádnou nebezpečnou drogu, ale vysoce léčivou bylinu. Tu bylinu, kterou i naši zákonodárci prohlásili léčivou, a která byla tady, na našem území, využívána jako léčebný prostředek a prostředek ke komunikaci s bohy již před více jak třiceti tisíci lety. Stačí si vzpomenout na nález listů a květů konopí v jednom hrobě při vykopávkách na Jižní Moravě. Volný pohyb a užívání konopí nebylo zakázáno proto, že by tato bylina byla nebezpečná. Byla zakázána, protože překážela. Před sto lety, kdy tažení proti konopí začalo, překážela ekonomickým zájmům několika velkých amerických firem, podporovaných prodejnými politiky, jako byl především americký president Franklin Delano Roosevelt. Ze stejného důvodu je jeho volné užívání zakázáno i dnes. Konopí není nebezpečné jeho uživatelům, ale farmaceutickým firmám. Ono totiž nejen mírní, nebo dokonce léčí i ty zdravotní problémy, na které syntetická léčiva nestačí, ale ještě ke všemu to dělá bez zlých a nebezpečných vedlejších účinků, což u syntetických léků neplatí.

Zákony, které dnes staví konopí mimo zákon, jsou špatné. Jsou stejně špatné, jako byly americké zákony, které z černochů v USA dělaly podlidi a nedovolovaly jim na příklad sedět v autobuse vede bělocha, a jsou stejně špatné jako zákony nacistické, které podlidi dělali z Židů, Cikánů a Slovanů. Přesto pan Dušan Dvořák půjde do vězení právě na základě obdoby takových zákonů.

Pan Dvořák není jednoduchá osobnost. A ani já nesouhlasím se vším, co a jak on dělal, a jak se

k mnohým lidem choval. Jeho vyhrožování, že o jistou poslankyni či senátorku přerazí lať z plotu, jistě nebylo OK. Poslat jej ale do vězení za to, že se snažil pomáhat nemocným lidem, to je zrůdnost hodně velkého kalibru.

Slyšel jsem ale již názor, že senát pod vedením JUDr. Adély Pluskalové nic jiného udělat nemohl, protože se musel řídit zákony. Skutečně?

Co si o takových zákonech myslím a s jakými jinými zákony z historie je srovnávám, jsem již napsal výše. Jsem ale laik, a tak možná proto nejsem schopen pochopit, že i naprosto zvrácený zákon, který jde nejen proti zdravému rozumu, ale jde i proti Listině práv a svobod člověka, a který dokonce jde i proti naší Ústavě, je nutno dodržovat. Co když ale proti výkladu těchto zákonů mají velmi vážné výhrady i mnozí soudci?

Omlouvám se, ale musím zde znovu připomenout jednání jiného soudce v obdobné kauze, o které jsem již několikrát psal. Jedná se o případ paní Marie Brodské, která si pěstovala konopí pro své léčení. Prokazatelně na něm nevydělávala. Prokazatelně jí velmi pomáhalo v léčení jejího zdravotního problému – rakoviny žaludku a bolesti nohou. Pak ji nějaký „správný občan“ z okolí udal a nastala pětiletá soudní odysea. Paní Brodská byla několikrát osvobozena a osvobodil ji i Nejvyšší soud. To se ale státnímu zástupci nelíbilo a rozhodl se, že paní Brodskou uštve. A to se mu podařilo. Po pěti letech šikan a perzekucí se paní Brodská rozhodla, že mu již dělat štvanou zvěř nechce, a oběsila se. A já bych zde chtěl připomenout výrok soudce JUDr. Václava Krejčíka, který paní Brodskou několikrát soudil a také několikrát osvobodil. Výrok, který na konci jednoho z těchto procesů pronesl právě na adresu státního zástupce. Pan soudce Krejčík řekl toto:

 „Argumenty státního zástupce neobstojí. Neexistuje důkaz, že by paní Brodská používala marihuanu jinak, než popisuje. Divím se policii a státnímu zastupitelství, že plýtvá silami na takovéto věci. Konání paní Brodské není a nemůže být trestným činem.“

Jistě, paní Brodská to konopí pěstovala pro své léčení. Ne pro léčení někoho jiného, ale pro sebe. Ale skutečně je v tom takový rozdíl? Skutečně, když konopí pěstujete pro své léčení, tak je to v pořádku, ale když tím samým, čím můžete léčit sebe, pomůžete někomu jinému, tak půjdete na tři roky do vězení? Jaká je v tom logika? A je v tom vůbec nějaká? Proč soudce Krejčík spolu s Nejvyšším soudem paní Brodskou několikrát osvobodil, a soudkyně Pluskalová prakticky za stejný čin poslala pana Dvořáka za katr?

Já jsem konopí pěstoval pro svou dceru víc jak osm let. Z toho, co jsem vypěstoval, jsem pro ni získal přes sedmnáct kilogramů konopných květů. Na černém trhu jsem za to mohl dostat bezmála čtyři a půl milionů korun. Jenže já jsem z toho neprodal ani gram. Bylo to pro mou dceru, které také všechna ta státem uznaná syntetika nejen že nepomohla, ale ještě jí víc ublížila. Odvápnila jí kosti, způsobila atrofii močového měchýře, opakovaně se jí udělaly žaludeční vředy atd. Jen s tou její nemocí, progresivní formou roztroušené sklerózy, ani s jejími symptomy, neudělala vůbec nic. Pokud bych se kvůli tomu dostal k soudu před pana doktora Krejčíka, tak bych se snad obhájil. Pokud by to bylo před doktorkou Pluskalovou, skončil bych na dlouhé roky ve vězení a má dcera by zemřela. Tak kde je logika rozsudku soudkyně Pluskalové? Nebo rozsudky některých našich soudců žádnou logiku mít nemusí? Pokud tomu tak skutečně je, tak naše soudnictví nemá nic společného ani s právem, ani se spravedlností, ale je jen a jen ukázkou zvůle mocných.

Autor: Zdeněk Majzlík | neděle 8.12.2019 17:34 | karma článku: 33,89 | přečteno: 1214x
  • Další články autora

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis předsedovi České pirátské strany a předsedovi KDÚ-ČSL

Pane Ivane Bartoši a pane Marku Výborný. Včera, tedy 14. února 2024, jsem si v TV poslechl vaše vyjádření k zatím nepravomocnému osvobozujícímu rozsudku nad panem Andrejem Babišem v kauze „Čapí hnízdo“.

15.2.2024 v 11:05 | Karma: 42,00 | Přečteno: 2020x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Spěje Česko k selektivní totalitě?

Možná se Vám zdá titulek tohoto mého článku, kde spojuji totalitarizmus se selekcí, tedy možností výběru, jako nesmyslný. V totalitním systému žádná možnost výběru není.

22.6.2023 v 21:34 | Karma: 28,74 | Přečteno: 848x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Volební kampaň i nový prezident s pachutí.

Máme po volbách. Zvolili jsme si nového prezidenta. A přestože se nedomnívám, že by Česká republika byla republikou banánovou, většina obyvatel naší země je patrně jiného názoru. A tak nevolili politika, ale generála.

1.2.2023 v 13:02 | Karma: 35,79 | Přečteno: 2473x | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Dopis rodině, přátelům a všem ostatním.

Vážená rodino, vážení přátelé, vážení všichni ti, se kterými jsem kdy vešel ve styk prostřednictvím emailu. Je možné, že z mnohých z Vás se po přečtení tohoto mého emailu, vzhledem k podivné době s podivnými zvyky, ve které žijeme

25.1.2023 v 19:30 | Karma: 32,55 | Přečteno: 1187x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Když nová doba začne až příliš připomínat tu starou novou dobu.

Dnes dopoledne mi volal přítel. A byl docela vytočený. Jednoho svého příbuzného má v hustopečském hospici, honosícím se názvem „Domácí hospic Girasole“. a právě si na Novinky.cz přečetl článek:

24.1.2023 v 17:13 | Karma: 47,00 | Přečteno: 7887x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Přání oslavenci, a nejen jemu, k narozeninám.

Dnes má pan Babiš narozeniny. Je mu 68 let. A protože si tohoto podnikatele, politika, a hlavně člověka velmi vážím, poslal jsem mu toto přání:

2.9.2022 v 13:56 | Karma: 28,00 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

OTEVŘENÝ DOPIS (NEJEN) NOVINÁŘSKÉ OBCI

Je to již více jak 30 let, co v naší zemi padl totalitní komunistický režim. Po celou tuto dobu je nám, obyvatelům této země, Vámi, redaktory a novináři této země, dáváno najevo, že Vy jste jiní,

25.8.2022 v 18:07 | Karma: 30,83 | Přečteno: 702x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Mé nové a naprosto ekologické vozidlo pro případ nouze.

Stále čtu v novinách, a poslouchám v rádii i v televizi, jak hrozná doba se na nás valí. Nebude plyn, ropa, nafta ani benzín. Zastaví se veškerá doprava.

23.5.2022 v 16:05 | Karma: 21,08 | Přečteno: 585x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Mé znechucení z dění na Ukrajině.

Jsem velmi znechucený z toho, co se v současné době děje na Ukrajině. Skutečně jsem se domníval, že taková svinstva, jaká tam předvádí ta Putinovská soldateska, se již Evropě dít nemohou.

25.3.2022 v 10:23 | Karma: 25,19 | Přečteno: 985x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis ambasádě Ruské federace k situaci na Ukrajině.

Napsal jsem, poslal a zveřejnil otevřený dopis vedoucím činitelům EU, všem představitelům států, kteří jsou členy EU, a také představitelům všech států sdružených do paktu NATO,

15.3.2022 v 15:41 | Karma: 20,21 | Přečteno: 475x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Mé protiruské aktivity.

Včera jsem nejvyšším představitelům EU, nejvyšším představitelům jednotlivých států EU a nejvyšším představitelům států začleněných do NATO poslal přes jejich ambasády tento otevřený dopis:

14.3.2022 v 18:02 | Karma: 17,37 | Přečteno: 637x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Vladimir Vladimirovič Putin a západní civilizovaný svět.

Denně se v televizi díváme na to, jak ruské zločinecké hordy, které si říkají Ruská Armáda, ničí celé čtvrti měst a celá města bez ohledu na to, že zároveň vraždí civilní obyvatele v nich.

10.3.2022 v 11:20 | Karma: 18,37 | Přečteno: 518x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Ukrajina únor 2022, Vladimir Vladimirovič Putin a mé prozření.

Vždy jsem marně přemýšlel o tom, jak se mohlo stát, že se ve své naprosté většině tak vzdělaný národ, jakým Němci bezesporu v 30. letech 20. století byli,

28.2.2022 v 12:02 | Karma: 28,95 | Přečteno: 1115x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Jen krátké zamyšlení nad inteligencí a tupostí, a hrdinstvím a zbabělostí.

Každý národ má ve svých řadách inteligenty i tupce, hrdiny i zbabělce. Inteligenti a hrdinové se shromažďují a vyjadřují svůj protest proti špatnostem obyčejně tehdy, kdy to moc, proti které protestují, zakazuje,

17.11.2021 v 11:02 | Karma: 27,54 | Přečteno: 594x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Přednáška o konopí s incidentem.

Před dvěma dny, 18. října 2021 v 17 hodin, jsem měl přednášku o konopí v Městské knihovně v Písku. Ale než se dostanu k samotnému průběhu a výsledku přednášky, musím zmínit jinou věc.

20.10.2021 v 11:28 | Karma: 25,95 | Přečteno: 625x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Quo vadis Bohemica justitia?

Dne 5. října 2021 v osm hodin a třicet minut byla v soudní síni bruntálského okresního soudu započata nová cesta naší justice. V Bruntále byl zahájen soud s vydavatelem a šéfredaktorem velmi populárního magazínu LEGALIZACE,

15.10.2021 v 16:34 | Karma: 28,49 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Očkování ano či ne? V čem je problém?

V prosinci 2019 vypukla pandemie Covid 19. Dodnes není jasné, jestli příčinou jejího vzniku byli netopýři, nedbalost biochemiků z laboratoří v čínském Wu-chanu, nebo testovací záměr čínských pohlavárů.

15.8.2021 v 12:08 | Karma: 41,87 | Přečteno: 9874x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Omluva čtenářům mého blogu a facebooku.

Ne nadarmo se říká, že než člověk cokoliv vypustí z úst či pera, měl by nad tím aspoň chvíli přemýšlet.

30.7.2021 v 12:38 | Karma: 20,63 | Přečteno: 927x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Přichází z Izraele druhý zázrak?

Jsou situace, kdy se i nevěřící modlí za to, aby se stal zázrak. Když vám jede vaše dítě na dovolenou k moři a jejich autobus skončí mimo dálnici na střeše, nebo

27.7.2021 v 13:31 | Karma: 30,53 | Přečteno: 1144x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis prezidentu České Policie genmjr. Mgr. Janu Švejdarovi.

(Tímto Otevřeným dopisem reaguji na velmi špatnou práci policie v případu podvodníka, který se nás pokusil okrást o velmi vysoké částky peněz. O případu jsem zde již psal.)

11.7.2021 v 13:07 | Karma: 44,47 | Přečteno: 9125x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,00
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik