Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Otevřený dopis prezidentu České Policie genmjr. Mgr. Janu Švejdarovi.

(Tímto Otevřeným dopisem reaguji na velmi špatnou práci policie v případu podvodníka, který se nás pokusil okrást o velmi vysoké částky peněz. O případu jsem zde již psal.)

Věc:                            Stížnost na lajdáckou práci Policie ČR v případu Andreje Z.

Vážený pane prezidente.

Dne 4. 5. 2021 mne pře Messenger kontaktoval jistý pan Mirek M. Poslal mi své telefonní číslo a chtěl znát moje s tím, že by možná znal někoho, kdo by dokázal vyléčit naši dceru Martinu Kafkovou. Ta od svých 27 let trpí progresivní formou roztroušené sklerózy, a v současné době je prakticky jen minimálně pohyblivá. Vysvětlil jsem mu, že RS je nevyléčitelná nemoc, že jediné, co se dá u této nemoci dělat je mírnit její symptomy, což u dcery v současné době již dokáže pouze léčebné konopí, které dcera dostává z lékárny. On byl ale neodbytný a tvrdil, že ten pán, o kterém hovoří, je ve světě velice vážený vědec, profesor mikrobiolog, který má se svou léčbou velké úspěchy. Chtěl po mě číslo telefonu s tím, že by se toho léčitele zeptal, jestli by byl ochoten se tímto zabývat, a pak že by mi poslal na něj telefonní kontakt. Přestože na tyto léčitele nevěřím, a zde se jedná o zcela zjevný podvod, tak jsem nakonec svolil, že bych si s ním chtěl promluvit. Chtěl jsem vědět, jak daleko až jsou ochotni zajít.

Dne 5. 5. 2021 mi pan Miroslav M sdělil, že ten vědec se jmenuje Andrej Z., a dal mi na něj telefonní číslo.

Hned jsem začal na internetu pátrat po jakékoliv informaci o panu Andreji Z., ale kromě upozornění na jeho přednášky v Pardubicích, a čtyř firem, napsaných na pana Andreje Z., ze kterých dvě byly zlikvidovány, jsem nenašel nic. Fotografie plakátů z Pardubic Vám zasílám v příloze tohoto emailu.

Zavolal jsem proto postupně na katedru mikrobiologie a lékařskou katedru Univerzity Karlovy. O mikrobiologovi Andreji Z. nic nevěděli. Stejně jsem dopadl i při dotazu na Lékařské komoře.

Zavolal jsem proto na telefonní číslo uvedené na plakátu. Ozvala se mi slečna či paní Zina Š. Během hovoru mluvila o panu Andreji Z. jako o profesorovi a velmi význačném a světově známém vědci, který má asi pět vědeckých titulů, které ale, vzhledem ke své skromnosti, nepoužívá, a ani se nenechává fotit. Když jsem se jí zeptal, na které univerzitě přednášel nebo přednáší, když má titul profesora, tak to nevěděla. Dál ale tvrdila, že pan Andrej Z. je velice význačný a světově známý vědec, který tím svým lékem již vyléčil velmi mnoho velmi nemocných lidí.

Dne 6. 5. 2021 jsem panu Andreji Z. zavolal. Řekl jsem mu, od koho mám na něj kontakt, a že jsem se od pana Mirka M. dověděl, že by uměl naší dceři pomoci a vyléčit ji. Pak jsem mu popsal její zdravotní problém.

Pan Andrej Z. mi pak velmi široce vyprávěl o tom, jak 30 let pracoval v Rusku ve vědecké skupině, která se zabývala právě vývojem léčebného prostředku, který by i naší dceři měl pomoci. Jednalo se dle něj o výzkum možnosti rekonstrukce mozkových nervových buněk, neuronů. Protože se mu ale nelíbilo, že ten výzkum stále dál pokračuje, přestože výsledky jsou již známy a lék účinkuje velmi dobře, rozhodl se z vědecké skupiny odejít a léčit lidi sám.

Pak mi popsal, jak bude vše probíhat, pokud se rozhodneme pro tuto jeho léčbu. Řekl mi toto:

1)            Před zahájením léčby dcera musí znát svůj zdravotní stav, nejlépe tak, že se podrobí celkové zdravotní prohlídce u svého lékaře.

2)            Pak on, pan Andrej Z., vyrobí pro ni svůj lék. Ten proces výroby může trvat jeden až jeden a půl měsíce. Jedná se o 1.200 ml tekutého léčebného koncentrátu.

3)            Následně dcera tento lék bude půl roku užívat a to tak, že si každý den naředí část léčebného koncentrátu a ten vypije.

4)            Po půl roce si opět nechá u svého lékaře udělat celkovou prohlídku, aby zjistila, jestli se její zdravotní stav zlepšil.

5)            Pokud ano, bude potřeba dál pokračovat ještě v několika půlročních léčebných kúrách, dokud nedojde ke kompletnímu vyléčení.

6)            Pokud by se její stav po tom půlroce nezlepšil, sama se musí rozhodnout, jestli bude v léčbě i přesto pokračovat dál, protože, jak řekl, může se stát, že první půlroční léčebná kúra nebude mít významně zřetelný efekt.

Následně mi sdělil, že za jednu půlroční léčebnou kůru je potřeba předem uhradit 8.500 euro.

Později. 9. 5. 2021, jsem pak tento případ popsal našemu světově velmi významnému vědci, panu RNDr. Lumíru Ondřeji Hanušovi, působícímu v Izraeli. Ten se pokusil něco o panu Andreji Z. vyhledat ve vědeckých databázích, ale taktéž marně. Rovnou mi pak napsal, že se zcela určitě jedná o podvodníka.

Ze všech výše popsaných informací jsem si utvrdil svůj názor, že pan Andrej Z je skutečně jen sprostý podvodník, který zneužívá situace těžce nemocných lidí ke svému obohacování. Jeho počínání se snad nedá nazvat jinak, než jako hyenismus. Proto jsem vše sepsal a dne 11. 5. 2021 jsem na pana Andreje Z podal trestní oznámení k Nejvyššímu státnímu zastupitelství v Brně. Zde je zaregistrováno pod běžným jednacím číslem 8073/2021.

Následně mi bylo oznámeno, že je případ  velmi zajímá, a že se v něm musí postupovat velmi obezřetně, aby se pan Andrej Z. nevyplašil. Dále mi bylo sděleno, že, vzhledem k místu mého trvalého bydliště, jej předávají Okresnímu státnímu zastupitelství do Českých Budějovic.

Z OSZ v Českých Budějovicích mi bylo oznámeno, že případ převzali, že je velmi zajímá, a že se v něm musí postupovat velmi obezřetně, aby se pan Andrej Z. nevyplašil. Také mi bylo sděleno, že vše předávají Policii v Týně nad Vltavou, a že následně budu pozván k výslechu.

K tomuto výslechu jsem byl pozván na 27. 5. 2021. Započal v 09:20 hod. Odpověděl jsem na všechny otázky, které mi policista položil. Ukončen byl v 10:41 hod.

Tento „Úřední záznam o podání vysvětlení“ má číslo jednací KRPC- 53882- 3/ČJ-2021-020120-KMŠ.

Dále mi policista sdělil, že v tomto případě je potřeba postupovat velmi obezřetně, aby se pan Andrej Z. nevyplašil, a aby nemohl udělat taková opatření, která by jeho odhalení ztížila či zcela znemožnila. Také mi řekl, že nejlepší by bylo pořídit záznamy mých rozhovorů s panem Andrejem Z. Pak mi sdělil, že nyní musí vše poslat specialistům České Policie do Prahy, aby ti mohli zahájit pátrání.

Dne 8. 6. 2021v 9:17 mi volal pan Miroslav M. s tím, jak jsem si mohl dovolit toho velmi význačného a světově uznávaného profesora a vědce, pana Andreje Z. udat. Bylo tedy jasné, že, slovy klasika, „soudruzi policejní specialisté z Libně někde udělali chybu“. Pan Andrej Z. se sice ještě nepodrobil výslechu, ale již všichni z jeho skupiny věděli, že já jsem na něj podal trestní oznámení.

Dne 11. 6. 2021 v 09:13 hod. byl podezřelý Andrej Z. předvolán k podání vysvětlení na místní oddělení Policie v Praze 8 Libni. Úřední záznam má číslo jednací KRPA-147018-2/ČJ-2021-001314. Samozřejmě vše popřel s tím, že já jsem mu patrně špatně rozuměl.

Dne 22. 6. 2021 jsem byl Policií v Týně nad Vltavou vyrozuměn, že vyšetřování končí a případ je odložen. Úřední záznam je vedený pod číslem jednacím KRPC- 53882- 3/ČJ-2021-020120-KMŠ.

Závěrem bych chtěl říci toto:

Byl jsem opakovaně ujišťován, že jak Státní zastupitelství, tak i Policie ČR má zájem tento případ hyenismu vyšetřit a pana Andreje Z. postavit před soud.

Byl jsem upozorněn na to, že bude velmi vhodné pořídit policejní záznam rozhovorů mezi mnou a panem Andrejem Z., a s tím já jsem s tím souhlasil.

Jediným výsledkem celého tohoto tragikomického představení, které Policie ČR v případu Andreje Z. předvedla je to, že tento pán byl varován, z celé věci se vyvlekl, a po čase může dál nemocné lidi a jejich blízké podvádět a okrádat.

Na všech svých autech máte nápis POMÁHAT A CHRÁNIT.  V tomto případě jste ale pomohli skupině darebáků, a lidi v těžkých situacích jste jim nechali napospas.

Tímto, vážený pane policejní prezidente, podávám na lajdáckou práci Policie ČR ve výše popsaném případu, formou otevřeného dopisu, stížnost. Zároveň s jeho odeslání Vám, jej zveřejním i na svém blogu a na sociálních sítích. Stejně naložím i s Vaší odpovědí.

Zdeněk Majzlík, Týn nad Vltavou

Autor: Zdeněk Majzlík | neděle 11.7.2021 13:07 | karma článku: 44,47 | přečteno: 9125x
  • Další články autora

Zdeněk Majzlík

Otevřený dopis předsedovi České pirátské strany a předsedovi KDÚ-ČSL

Pane Ivane Bartoši a pane Marku Výborný. Včera, tedy 14. února 2024, jsem si v TV poslechl vaše vyjádření k zatím nepravomocnému osvobozujícímu rozsudku nad panem Andrejem Babišem v kauze „Čapí hnízdo“.

15.2.2024 v 11:05 | Karma: 42,02 | Přečteno: 2025x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Spěje Česko k selektivní totalitě?

Možná se Vám zdá titulek tohoto mého článku, kde spojuji totalitarizmus se selekcí, tedy možností výběru, jako nesmyslný. V totalitním systému žádná možnost výběru není.

22.6.2023 v 21:34 | Karma: 28,74 | Přečteno: 849x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Volební kampaň i nový prezident s pachutí.

Máme po volbách. Zvolili jsme si nového prezidenta. A přestože se nedomnívám, že by Česká republika byla republikou banánovou, většina obyvatel naší země je patrně jiného názoru. A tak nevolili politika, ale generála.

1.2.2023 v 13:02 | Karma: 35,79 | Přečteno: 2474x | Diskuse

Zdeněk Majzlík

Dopis rodině, přátelům a všem ostatním.

Vážená rodino, vážení přátelé, vážení všichni ti, se kterými jsem kdy vešel ve styk prostřednictvím emailu. Je možné, že z mnohých z Vás se po přečtení tohoto mého emailu, vzhledem k podivné době s podivnými zvyky, ve které žijeme

25.1.2023 v 19:30 | Karma: 32,55 | Přečteno: 1188x | Diskuse| Společnost

Zdeněk Majzlík

Když nová doba začne až příliš připomínat tu starou novou dobu.

Dnes dopoledne mi volal přítel. A byl docela vytočený. Jednoho svého příbuzného má v hustopečském hospici, honosícím se názvem „Domácí hospic Girasole“. a právě si na Novinky.cz přečetl článek:

24.1.2023 v 17:13 | Karma: 47,00 | Přečteno: 7889x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:58

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik