Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

R95u14d10a 67S95l94a91v18í66k

31. 10. 2014 11:18

Takže Havel, který podporoval vraždění civilistů v Bělehradu je taky terorista.

9 8
možnosti
PK
MV

neda se nez zcela souhlasit

3 2
možnosti
JK

Václav Havel se nebál pojmenovávat věci pravými jmény a čínské peníze pro něj měly mnohem menší váhu, než utrpení čínskou genocidou zmasakrovaného lidu Tibetu...... Možná pro něj osobně měly menší váhu čínské peníze, ale on bohužel nehovořil za sebe, ale byl prezidentem celé republiky. A pro tu republiku a její občany čínské peníze měly úplně jinou váhu, než pro bohatého Havla s penězi z prodeje Lucerny. To se to pak hází pózy s plnou šrajtoflí.

13 5
možnosti
LK

O Václavu Havlovi bylo napsáno již tolik a tolik. Určitá proslulost ČSFR a poté ČR v 90. letech ve světě byla dána zejmena dobou, ukončení studené války, sny a vize na západě i východě, romantika Listopadu 89, onen filosof a disident, který se stal prezidentem, srdíčka atp atp. Bylo to zajímavé, psali o tom noviny. Po stabilizaci a ukončení snů a vizí na západě i východě, kdy se ukázalo, že svět nebude rozkvetlá louka s vílami, se onen patos vytratil. Pan Havel byl pevně spojen s dobou, ze které vyrostl, postupně se ČR vytrácela ze stránek novin. Nyní si stačí projít internet, nikde o nás nijak zvlášť nepíší, jsme standartní země střední velikosti na mapě střední Evropy, nic víc, nic míň. A to je dobře. Svět na nás již dávno nehledí, velkou hru hrají jiní. I když Češi mají v koutku duše kousek toho mesiášství. Pokud by byl pan Havel zvolen dnes, tak si můžeme být jistí, že by již tolik pozornosti nepřitáhl. Blog vychází z premisy, že určitý názorový svět je morální, jiný je nemorální. pak ovšem diskuse s autorem je těžko možná, pokud svůj pohled staví na trůn obecně závazné morálky.

9 0
možnosti
KS

Podle mě v tom blogu pod čarou zaznívá, že se Havel hodil do své doby a současná doba žádá zase něco úplně jiného. Ale to správné jiné tady není.

0 0
možnosti

No jo. On se náš pan prezident asi drži hesla předchozího prezidenta: "peníze jsou až na prvním místě". Za nejhorší mravní bahno považuji plošné amnestie obou předchozích prezidentů: První omilostnil vrahy, druhý tuneláře.

1 2
možnosti
MT

Bohuzel v "Mravnim bahnu" jsme se ocitli kratce po 1989, kdy vsechny nasledujici strany a vlady, policie, byrokracie a justice nechali a nechavaji rozkrast tuto republiku za bileho dne pod zraky vsech.

7 2
možnosti
MN

Článek  je ostudný. Pokud si většina zvolila současného prezidenta je třeba tuto volbu respektovat.

Žádný prezident se nechoval tak, aby druhá skupina, která ho chce kritizovat na něm nic nenašla. Hlavy státu je třeba si vážit. Nebo chtěl Schwarzenberga?

Autor o demokracii nic neví a navíc poplivá všechno.

18 8
možnosti
AH

Hlavou státu byli i Gottwald nebo Husák. Arogantního bezcharakterního burana si netřeba vážit ať je v sebevýznamnější funkci.

4 1
možnosti
IM

I79v62o 94M28i12l69d98a

31. 10. 2014 7:45

mravní bahno je taktéž myšlenkové leporelo, kde nesmyslně pobrané a do hranata sestříhané obrázky hnusu  a cnostně autorovi nedosažitelného jsou poslepovány tak, aby zkrášlily a pak zvýraznily zubaté sluníčko z lidského lejna, jež přeci musí svítit nad vším autorem zavrhovaným, ať už z jeho malosti samé či zbytku lidství,  a autorovi libá "vůně" fekálu se spokojeně tetelící nad touto expozicí. 

mravní bahno je nechtít vidět a nechtít slyšet, odmítat myslet a nutit k tomu druhé...

1 0
možnosti
DG

Je to blábol...........Obchodujme s každým, to je moje heslo. Politik nebo stát se do obchodu nemá co motat, když si budu chtít koupit Ruské vejce, tak si je koupím. Tečka. Tyhle morální kecy si nechte, doba snílků kdy si každý myslel že přivedeme pravdu a lásku do každého kouta světa skončila.

9 9
možnosti
MD

Tak, bylo by hezke, kdyby to bylo realne, ta pravda a laska. Svet se ale usmival a hladil nas po vlasech.

0 0
možnosti
Foto

Nechápu neustálou snahu různých pravdoláskařů, idealistů a humanistů kecat ostatním do toho, co to jsou lidská práva. Některé kulturní okruhy prostě nejsou kompatibilní s civilizačním prostředím (a potažmo i lidskými právy) euroatlantické civilizace 21. století. Btw., aniž bych byl obdivovatelem M. Zemana, tak i průměrně inteligentní šimpanz pozná, že oba v textu zmiňované výroky jsou vytržené z kontextu a týkají se naprosto jiných - a nesouměřitelných - témat.  Za mě antikarma Rv

12 9
možnosti
AH

Váš problém, že nevíte čím jsou definována lidská práva. Nebo rozdělujete lidi a podlidi, kteří nemají taková samá prava jako vy, jen proto, že mají dva dolary na týden a bydlí ve slumu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik