Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Perfektní článek, každé slovo mohu jen podepsat. Dodal bych jen, že pana Halíka nelze brát vážně, on to tak nemyslí, jen musí splácet svojí cenu (Tepltonovu). Je to jako když se upíšete ďáblu, nejste již svobodní a závazek se hold musí plnit.;-D

0 0
možnosti

J36a11n 35B69u75r52i17a57n

2. 5. 2016 11:27

Věřím Vám, že Vaše pocity jsou opravdové a že si na nic nehrajete. Jenže Vaše pocity vznikly zprostředkováním informací. A k Vám se dostaly informace o islámu pouze negativní. Je všeobecnou praxí, že dobrá zpráva nikoho nezaujme, proto jsou zprávy na všech informačních kanálech v podstatě negativní.

A co Vám, ale i mně, chybí úplně, je osobní zážitek s muslimy.

Paradoxně se uvádí, že obyvatelé ČR se islámu bojí víc než obyvatelé staré EU. A víte proč tomu je? Protože třeba Angličan se s nimi setkává běžně a tak ví, že většina muslimů jsou normální lidé jako on. Proto z nich strach nemá.

Největší strach je prostě z neznáma.

Toto píši jako praktikující křesťan s plným vědomím toho, že dnešní území Severní Afriky či Blízkého východu byly kdysi křesťanskými územími.

1 3
možnosti

R^R^R^ Krásné myšlenky - logické, pane Majzlíku. Avšak nečekejte, že pan Halík své postoje změní, nebo, že se Vašimi myšlenkami bude zabývat. Pan Halík je veliký kariérista, který vycítil, že podporu (jak finanční na svou prezentaci, tak při prosazování a získávání podpory vlivných při budování politické kariéry) získá prezentací takových názorů, jaké hlásá a ne rozumovým a rozumným přístupem. Pan Halík, je kněz, který pro dosažení svých ambicí je schopen celebrovat satanskou mši a zapřít Krista. Rv

2 2
možnosti

Tak ten závěr je už moc, ne ? :-)

0 0
možnosti

Vážený pane, celé je to o tom, že Češi mají s muslimy jednu z nejmenších zkušeností v Evropě, ale jejich strach je největší v Evropě. Češi si to ale vykládají tak, že jako jediní mají rozum a ostatní ho nemají, protože se bojí méně. Celé je to způsobeno tím, že jsme po roce 1945 byli zbaveni téměř všech národnostních menšin a potkat cizince byl malý zázrak.

1 1
možnosti

V tom případě je docela zajímavé, že se začínají vracet domů čeští emigranti, kteří žili dlouhá léta v Západní Evropě a zdůvodňují to hlavně tím, že tam přestává být pořádek a bezpečno díky velkému přílivu imigrantů. Minulý týden jsem s jedním takovým, který se vrací z Německa, mluvil. :-/

2 0
možnosti
Foto

Vzdělání je jedna věc a zdravý rozum věc druhá. Panu Halíkovi to druhé chybí. Vám velká karma R^.

2 1
možnosti

Ano, zdravého rozumu je nám třeba...R^

0 0
možnosti

Mohu se zeptat na Vaše univerzitní vzdělání ? Rok ukončení a zaměření ? Děkuji

0 2
možnosti

O co jde? To jako že je možná jen konstruktivní kritika?

0 0
možnosti

správně, jestliže je EU země bez hranic, tak "válka" s migranty někde v Itálii nebo Řecku je i válka u nás. Je to stejné, jako kdyby středočeši tvrdili že válka v jihočeském kraji se jich netýka, protože je to válka v jiném kraji.EU

2 0
možnosti

J18i81r68i 54C81e77e

29. 4. 2016 21:14

Vždycky když slyším mluvit Halíka, napadají mě 3 slova:

Vade Retro Satana...

2 0
možnosti

Dobrý večer,

článek skvělý. Karma.

Lidé jako pan Halík, kteří nikdy neměli vlastní děti, neví co znamená

opravdu milovat své potomky, bát se o ně, jenom těžko mohou kázat

o lásce k bližnímu.

Mohou se zaklínat láskou k Ježíši Kristu, ale já jim to nevěřím.

Jestli chce pan Halík vstoupit do dějin, ať se z něj stane bojovník proti celibátu.

5 1
možnosti

Děkuji za váš vynikající příspěvek a posílám vám velkou karmu. Je požitek číst něco tak uceleného a logického. K p.Halíkovi bych dodala, že je to velký narcista a ani výše vzdělání ho neuchránila před hloupostí. Neuvědomuje si, že svým chováním připravuje zánik své domovské církvi. K vašemu velmi vyčerpávajícímu shrnutí bych dodala pár věcí. Za prvé: nejsme xenofobní - velmi přátelsky spolužijeme s vietnamskými a ukrajinskými imigranty, kteří se tu asimilovali. Za druhé: Češi jako emigranti za komunismu se v zahraničí bez problémů asimilovali, nečerpali žádné dávky, pracovali, byli přínosem hostitelským zemím, a hlavně nekuli žádné pikle proti hostitelům. Za třetí: ne všichni muslimští imigranti jsou teroristé, ukamenovávají, znásilňují nebo zabíjejí ze cti. ALE: jsou mlčící většinou, podhoubím, které se nestaví aktivně proti. Navíc - těmi teroristy nebo jen vandaly a potížisty se mohou stát teprve jejich děti. Vidíme to ve Francii a v Belgii. Za čtvrté: i kdyby nikdo nebyl terorista a znásilňovač, nebezpečí tkví v počtu. Brzy nás přečíslí, stanou v místních a vyšších zastupitelstvech, začnou rozhodovat o pravidlech a máme tu šaríu v denním životě dříve než se nadějeme. Děvčata, rozlučte se s bikinami.

10 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik