Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejhorší je smrt z vyděšení.

6 34
možnosti
SB

Máte sice pravdu a navíc máte i mou karmu, avšak celý tento dopis jste psal zbytečně.

Vsadil bych poslední boty na to, že pan Halík moc dobře v hloubi své duše ví, jaká je pravda. Ale chce hrát divadlo, chce jít s oficiálním trendem EU, chce ze sebe dělat nepochopeného génia. Přes jeho nezpochybnitelnou inteligence to není nějaký zcela výjimečný génius, jako byli Einstein, Tolstoj nebo Beethoven, pokud mluvíme a cizincích, nebo Křižík, Čapek nebo Janáček, pokud mluvíme o Češích a Moravácích, a tak si na génia hraje tím, že říká myšlenky, které mají 10% pravdy (lidé by se doopravdy měli navzájem tolerovat), ale 90% demagogie (když příchozí nemají snahu o toleranci směrem k nám, jak můžeme tolerovat my je?). A až je budete kritizovat kvůli těm 90% demagogie, oni budou mít slastný pocit, že nechápete těch jejich 10% pravdy, takže oni jsou vlastně géniové, že oni těch 10% nejen chápou, ale i sami na ně přišli, zatímco většina populace je nechápe (tedy podle nich je nechápe).

Ti lidé nechtějí vidět pravdu. Oni buď z důvodů kariérismu, nebo z důvodů oné již zmíněné hry na intelektuály, popřípadě z kombinace obou těchto důvodů chtějí opakovat svých deset procent pravdy.

A kdo pravdu chce vědomě ignorovat, tomu ji můžete předkládat až do soudného dne a on ji stejně bude odmítat.

Skutečný hlupák, což není případ pana Halíka, protože Halíkovu inteligenci zpochybnit nelze, může třeba zmoudřet na základě přehodnocení názorů nebo na základě špatné životní zkušenosti. Demagog však demagogem zůstane, i kdyby trakaře padaly.

A to je případ pana Halíka.

62 0
možnosti
ZM

Víte, pane Beneši, já jsem vždycky velice rád poslouchal rozhovory s panem Halíkem, a v mnoha věcech jsem mu dával zapravdu. Tentokrát mne to jeho vystoupení velice rozhodilo. Přeci jen jsem od něj, i když je kněz, očekával více realizmu.

13 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik