Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Tak já jsem asi jediná, která tvrdí, že se léčebné ucinky konopí zvelicuji.. na moji lupénku totiž nezabíralo....:-( a první část článku je děsně pesimistická a zkreslující...

0 0
možnosti
Foto

ale tady nikdo netvrdí, že je to všelék.

Jenom většině vadí, že se stát v případě konopí chová tak, jak se chová.

1 0
možnosti
PK

Pane Majzlíku, sleduji Vaše blogy, jsem ráda za informace a fandím Vám. Zdraví by nemělo být předmětem byznysu. Argumentovat tím, že konopí je droga a na druhou stranu předepisovat léky, na kterých vzniká těžká závislost (např. benzodiazepiny) nebo mají vážné vedlejší účinky, může jen člověk neinformovaný, nebo finančně z toho profitující.

S čím nesouhlasím je váš názor na odkládání starých lidí do ústavů. Samozřejmě to může být pro někoho kruté, ale nikdo tam nepošle své rodiče jen tak. Lidé střední generace musejí pracovat na zabezpečení svém a svých dětí, nemohou se věnovat celodenní péči o nemocného. To, že si chodí děti pro důchody svých rodičů, je mýtus z dob dřívějších, neboť dnes ten důchod nepokryje ani náklady na pobyt v ústavu.

0 0
možnosti
ZM

Zdravím Vás, paní Kozáková. Mým úmyslem není bagatelizovat. Jen popisuji skutečný stav. A to včetně těch případů, kdy někteří skutečně své odložené ještě i okrádají. A vím, že mnohdy to nejde jinak, než dát své rodiče do ústavu. Moje maminka zemřela v nesmírných bolestech připoutaná k posteli v psychiatrické léčebně, kam ji lékaři z Kyjova převezli, protože si kvůli nesnesitelným bolestem podřezala žíly. Zachránili ji, pak ji převezli do toho ústavu, přivázali k posteli a počkali až zemře. A teď jsem musel převézt dceru do Domova sv. Josefa v Žirči, protože se již o ni, kvůli svým zdravotním problémům, postarat nedokáži. Měl jsem jinou možnost? Neměl. Ale je to správné? Není.

1 0
možnosti
OP

Váš článek je, jako vždy inspirativní, nicméně tentokrát nesouzním s úvodními zobecňujícími odstavci. Jistěže jsou někteří staří lidé odkládáni a živoří, jenže to jsou takoví, kteří se permanentně podmaňovali jak svým potomkům, tak svým lékařům včetně šmejdů a tento životní postoj pak souvisí i se zdravotními problémy, které ve stáří přibývají. Patřím věkově mezi ně a vím, že zkrátka funkčnost těla není nekonečná, nicméně vidím to u sebe i ve svém okolí, že podstatné je se nepodmaňovat a orientovat se na svobodné rozhodování. No a konopí je určitě o tomto postoji

1 0
možnosti
JR

J66a18n 93R50á91ž

2. 7. 2017 12:23

Obrovský nával nezvládnutelného vzteku nad idiotismem státu jsem dostal, když policisté přišli zabavit rostliny konopí, které si jedná známá pěstovala v rohu zahrady, neb má roztroušenou sklerózu a díky konopí už nemusí jezdit na vozíku, ale pohybuje se relativně svižně s t.zv. choditkem. Nějaký darebák ji udal a policistům nezbylo, než ji rostlinky zabavit. Asi policisté nebyli idioti a tak ji tam pár rostlin nechali a v kopřivovém háji, který kolem ",konopné zahrádky" schválně nechala vyrůst, udavači marihuanu už neuvidí.

2 0
možnosti
Foto

přečetl jsem pár Vašich blogů a musím Vám dát za pravdu.

Jak o účincích konopí, tak o nesmyslné politice státu v této otázce.

Konopí jistě není všelék, ale, pomáhá mnohdy tam, kde běžné léky nezabírají.

Používám mast i tinkturu a v mnoha případech to pomáhá lépe , než běžné medikamenty.

3 0
možnosti
ZM

Díky pane Matuško. Snad se nám to podaří napravit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,00
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik