Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I17v77a27n 29M85i74n55á23ř

4. 7. 2021 16:13

Nejde o to, zda stejnopohlavní páry mohou být dobrými, či špatnými rodiči. Pokud však společnost dopustí, aby to možné bylo - zcela vědomně tím vystaví nesvéprávné dítě osudu - který by si zcela určitě samo nevybralo.

Bezbraný malý jedinec může z tohoto extrému prožívat trauma a být vystaven nepříjemným narážkám i "skrytému" posměchu okolí. Dětský kolektiv je neúprosný a nedělejme si iluse o opaku.

Ve skutečnosti - bude dítě ve svém životě - postiženo dvakrát. Nejprve pozbytím vlastních rodičů, později předáním k výchově homosexuálům. Má vůbec společnost právo předurčit komukoli - tak nepřirozenou životní dráhu ??

4 5
možnosti
Foto

Tak své děti poučte, že to není důvodem k posměchu.

4 2
možnosti
JD

J97a41n 16D47o10u77š95e16k

4. 7. 2021 13:14

Z pohledu genetiky se jistě nejedná o variaci jako je kupříkladu barva očí, ale o vadnou odchylku která je překážkou v primárním úkolu každého živého tvora. Rozmnožit se a zachovat druh. Homosexualita mezi zvířaty je to samé. A my, stejně jako zvířata jsme ji jen povznesli a vytvořili z ní jakýsi sociální konstrukt. Přitom se jedná jen o smůlu v genetické loterii.

9 1
možnosti
JD

J45a18n 55D54o31u50š28e66k

4. 7. 2021 13:26

Mohou homosexuálové vychovávat děti? Jistě, řada studií to dokázala a nemá to podle všeho ani vliv na výslednou orientaci další generace.

7 0
možnosti
JC

Narodím-li se s kratší nohou asi nebudu běhat maraton. Narodím-li se bez hudebního sluchu, asi nebudu virtuos.

0 1
možnosti
BG

Terry Fox a Bedřich Smetana.

2 0
možnosti
RK

A co teprve páry které neví čím jsou. Jeden den žena, druhý muž, třetí nebinární a pak třeba pračkou...

10 1
možnosti

To jsou attention (lehká děva, přeloženo do angličtiny a začínající na w)

0 0
možnosti
PK

Taky znám několik lidí v mém zejména pracovním prostředí z odlišnou sexuální orientaci a jsou to dobří a pracovití lidé a ke komunitě LGBT mám velký respekt. A nepochybně lesbický pár je vhodnější rodina než tam, kde je dítě týráno, nebo vychovávané alkoholiky,

ALE nejsem si jistý, že by to mělo být nastaveno jako norma. Teda předesílám, že nejsem odborníkem, ale myslím, že dítě potřebuje mužský a ženský princip. že pokud má dvě mámy nebo dva táty, tak mu to způsobí zmatek a chaos. Asi existuje náhradní řešení, pomoc v nouzi, kdy si dítě vytvoří např. mužský/ženský vzor ze svého okolí.

11 1
možnosti
ZM

Jistě máte pravdu, že nejideálnějším prostředím pro výchovu dítěte je dobře fungující rodina "muž-žena-děti". Domníváte se ale, že k tomuto ideálu má blíže ústavní výchova, nebo rodinná výchova stejnopohlavního páru?

4 0
možnosti
JM

J36a75n 43M96a68r68e95k

4. 7. 2021 0:00

Ted jde jen o to, zdali se ti 'odborníci' nemýli. S dětmi vychovanými stejnoplhlavními páry není dostatek zkušenosí. je to velice nedávný fenomenon. A potom, i k mé veliké (opravdu) úctě k odborníkům, ti se mohou mýlit zrovna tak, jak se mýlili odborníci, kteří považovali homosexualitu za nemoc. Vzpomínám si na homosexuální orgie u naprosto heterosexuálních hochů na vojně.

1 0
možnosti
ZM

Vaší poznámce o homosexuálních orgiích naprosto heterosexuálních hochů na vojně naprosto nevěřím. Ne tomu, že se to událo, ale tomu, že ti hoši byli naprosto heterosexuální. Nu a pokud se jedná o ty odborníky - tak čemu věřit, když ne lidem, kteří se touto problematikou profesionálně zabývají bez toho, že by jim do jejich výzkumu vstupovala další síla (na př. církve)? A proč se nepoučit v zahraničí, kde tento problém již vyřešili a problém zmizel?

2 0
možnosti
BG

Dlouho jsem nečetl takto racionální názor na tuto problematiku. Děkuji za něj.

12 3
možnosti
PB

Je to vcelku ideově napsaný blog s tím, že plusy daného tématu jsou volně vyzdviženy a negativa marginalizovány či vůbec nezmíněny. To by poznal i žák základní školy.

Velebit to může pouze člověk jednostranně zanícený anebo ten, jehož IQ ho nepustí přes mantinel 100 bodů.

Nezřídka to bývá obojí v jedné osobě.

1 0
možnosti
ND

Je to pořád stejné, laici se zabývají tím, zda se má či nemá požadavku adopce vyhovět stejnopohlavním párům, uvádí se mnoho laických důvodu proč ano či ne jim vyhovět, ale při tom je zde jediný zájem a to zájem dítěte, tedy co je pro ně vhodné.

Nic naplat argumenty uváděné laiky jako v tomto článku nejsou ty úplně rozhodující pro úvahu o povolení takové adopce, ač můžou mít i ony dost velkou váhu, ale rozhodující jsou názory odborníků, kteří by měli mít hlavní slovo, tedy ti, kteří se zabývají tím, jak by na takové děti působila dětská i dospělá společnost, jak by se to projevilo na dětské duši a tím i na vývoji dítěte.

Věřím, že by mohly mít milující zázemí, ale vnější vlivy by mohli dokázat také své i zmiňovanou šikanu.

Také si myslím, že jsou u homosexuálních párů vytvářeny aury, jakože by byli lepšími náhradními rodiči než hetero páry, i když přeci i u těchto lidí je stejně rizikové chování jako u těch hetero.

Netroufala bych si být pro, nebo proti, ale respektovala bych názory odborníků.

6 0
možnosti
ZM

Zdravím Vás, paní Dubcová. Názor odborníků si dovolím uvést v příštích dnech.

1 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik