Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BG

Názory odborníků už známe. Ono to vlastně jinak ani nejde, protože to by heterosexuálové vychovávali opět heterosexuály a to se neděje. A ani dít nebude. :-)

A nyní v rámci vyváženosti udělíme prostor těm, kteří tomu nerozumí. :-P;-);-D

Mně fascinuje, jak si někteří myslí, že se jich gayové a lesby budou ptát, jestli můžou spolu uzavřít manželství a adoptovat děti. ;-D

0 7
možnosti
JP

J50i46r96i 92P85r42a46j51z

8. 7. 2021 18:54

Dítě potřebuje ženský a mužský princip. A pokud ho nemá, tak ho hledá jinde. To u homosexuálů není a nikdy nebude.

A ta rozvodovost, že je tak vysoká u heterosexuálních páru, vypovídá spíš o nezralosti dotyčných dvojic. Než o tom, že to je důvod, proč by homosexuálové měli být ti správnější.

12 2
možnosti
JS

Dokonce i u stejnopohlavních párů bývá určitá diferenciace rolí. Měli jsme sousedy, kde bylo na první pohled vidět, kdo je "mamča" a kdo "taťka", ( míněno v tom nejlepším a nejlaskavějším smyslu bez nějakého pokusu toto zesměšnit). Rozvody se nekonají pouze z důvodu nezralosti, ale možná, že uzavření manželství dvou mužů nebo dvou žen ještě není tak obvyklá záležitost, že to úsilí svazku skutečně dosáhnout asi více vynaloží páry, které o strávení společného života skutečně stojí a váží si ho.

1 0
možnosti
JN

I kdyby se všichni pokrokáři světa, co nyní volají po uzákonění tzv. rovného manželství, na hlavu postavili a i kdyby to další blouznivci v parlamentu stokrát odhlasovali, nic to nezmění na faktu, že manželství je možné pouze mezi mužem a ženou. Muž s mužem či žena se ženou samozřejmě nějaký smluvní svazek uzavřít mohou, nicméně manželství to prostě není. Proč? Protože samotná etymologie slova manželství to vylučuje:

„Slova manžel a manželka, na tom se všichni etymologové shodují, jsou vlastně zkomoleniny. Ve staročeštině ta slova zněla malžen a malženka a jejich dnešní podoba je výsledkem odborně řečeno přesmyku, záměny hlásek l a n.

11 2
možnosti
BG

Etymologie je jedna věc a realita je druhá. Argumentace etymologií je k ničemu. To byste musel protestovat proti současnému používání slova "gymnázium" nebo "škola".

2 2
možnosti
JM

J53a83n 31M26a18r58e15k

8. 7. 2021 14:50

Pane Majzlík, ve svých blogách neustále opakujete to vaše oblíbené, že ve stejnopohlavních manželstvích může, nebo dokonce má dítě stabilitu, lásku a bezpečí větší, než v heterosexuálních biologických rodinách. Z toho vyvozuji, že dle vašeho názoru se ve stejnopohlavních rodinách násilí nakoná.. Ti stejnopohlavní "manželé" jsou také jen lidmi, tam se násilí, alkoholismus může vyskytnout stejně snadno a když jsou to manželé, rozvody jsou tam také možné, jako u heterosexuálních. Tak se stím neustále neohánějte a nepředhazujte čtenářům tento nesmysl.

9 1
možnosti
ZM

Pane Marku, špatně jste to četl. Nikde tam není napsáno, že ve stejnopohlavních manželstvích má dítě větší stabilitu, lásku atd. než v heterosexuálních. Tvrdím ale, že v obou případech je to stejné. V myšlení a citech není rozdíl mezi homosexuálem a heterosexuálem.

1 3
možnosti
JV

J22o19s78e47f 50V45o38g53l

8. 7. 2021 10:32

V prvním odstavci píšete doslova:

Podstatné jméno „manželé“ nám svým obsahem říká, že hovoříme o dvou lidech, kteří žijí ve společném svazku. Jistě, jsme zvyklí, že by to měl být muž a žena. Ale je to jen a jen zvyk.

Zdroj: https://majzlik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=772870

Není to pouze zvyk ale právní norma OZ § 655: "Manželství je trvalý svazek muže a ženy vzniklý způsobem, který stanoví tento zákon. Hlavním účelem manželství je založení rodiny, řádná výchova dětí a vzájemná podpora a pomoc."

Manželství sice snoubenci uzavírají před státním úředníkem, který ale zastupuje stát! Manželé svůj slib deklarují veřejně před státem se všemi právními důsledky.! Takže, emoce stranou, jde pouze o rozum! Výchova dětí stejnopohlavními páry je zcela jiná otázka.

21 0
možnosti
ND

Máte pravdu, ale pan Majzlík je ochoten v rámci svojí pravdy upravit i tohle...

4 1
možnosti
JV

J17o86s78e27f 22V17o37g50l

8. 7. 2021 9:47

Pane Majzlíku,

píšete úvodem, že Vás požádal časopis Roots o Váš názor na problematiku manželství a možnosti adopce dětí stejnopohlavními páry. Žádný z těchto článků jsem na internetových stránkách uvedeného časopisu nenašel. Mohu požádat o vysvětlení? K obsahu Vašich článků se vyjádřím samostatně.

2 0
možnosti
JV

V zapadni cizine je to bezne a nemaji zadne problemy.

0 7
možnosti
ŠK

V západní společnosti je naprosto běžná i glorifikace zločince recidivisty.

11 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik