Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím s očkováním a souhlasím s mírnými sankcemi pro neočkované. Vysvětlím proč.

Náš zdravotní systém je z principu solidární. Tak jak existuje je hrazen všemi, kteří se rozhodli pracovat a část výdělku platit všem kteří to potřebují na vyléčení. Máme to v ústavě a považujeme to za správné dokonce tak, že lidé žijící v cizině s dvojím občanstvím občas dojedou domů.

Všichni se shodneme, že očkování nefunguje 100% proti nákaze virem, ale téměř 100% proti těžkém průběhu nemoci a ochrání před pobytem v nemocnici. A o to tady především jde. Stát vynaložil nemalé prostředky na nákup vakcín proto, aby už nedošlo k přeplnění nemocnic a následně k omezování běžného života ve společnosti. Aby se co nejvíce omezil počet vážně nemocných právě očkováním, je nutné pouze překonat osobní strach neočkovaných s prokazatelně minimálními komplikacemi po vakcinaci, ale také mluvit o spoluzodpovědnosti všech neočkovaných při splnění vládních snah o ochranu našeho zdravotnického systému a ochranu zdravotníků při jejich boji s Covid-19. Pomocí očkování odsuneme Covid do pozice chřipky, kterou si odležíme doma, ale nezatížíme společnost zbytečnými náklady na přeměnu zdravotnictví ale především dovolíme pohyb obyvatel s respektem k jejich svobodné zodpovědnosti za zdraví své i jejich rodiny. Prosím, běžte se jako miliony jiných očkovat. Pomůžete tím společnosti i sami sobě.

3 5
možnosti
MN

Pokud očkování - podle vás - fungue téměř 100% proti těžkém průběhu nemoci a ochrání před pobytem v nemocnici tak je pak pozoruhodné, že v Izraeli jsou na JIP ze 60% plně očkovaní.

Skutečná účinnost mRNA vakcín proti těžkému průběhu se ukáže až na podzim a mám obavu, že těch "téměř 100%" to nebude ani náhodou.

2 0
možnosti
GK

Nevím jak autor, ale já jsem se ve své ,,sociální bublině" jak se teď s oblibou říká, nesetkala, že by si někdo myslel, že ve vakcíne jsou čipy, nebo se jedná o celosvětové spiknutí vládnoucích elit. Mně už to začíná připadat jako urban legend. K vakcíně proti covidu.....tam snad není ani virus přítomen, ne?

5 0
možnosti
Foto

To není urban legend, ale jednoduše výmysl účelově vložený do úst imaginárním odpůrcům za účelem snazší duiskreditace.. Nic nového, ale funguje to

7 0
možnosti
PC

Autore,

1) smrtnost na covi19 je max. 0,2%, většina lidí (99,97%) zvládá tuto virózu s velmi lehkým nebo středním průběhem během 3 - 5 dní

2) tohle není žádná vakcína, klasicky založená na oslabeném viru, ale genová terapie!

3) za několik měsíců si aplikace proti covid19 vyžádaly už desetitisíce mrtvých a další desítky, ne-li stovky tisíc trvale postižených, a zatím NIKDO nezná jejich účinky v průběhu dalších let

4) dr. Yaden, bývalý viceprezident fy Pfitzer a spolutvůrce této "vakcíny", stejně tak jako dr. Malone, který se podílel na výzkumu mRNA, výslovně varují před nebezpečím těchto preparátů a žádají okamžité zastavení očkování

Závěr:

Každý má právo se svobodně rozhodnout, jak se svým zdravím naloží, a i v tomto případě si svobodně zvolit, zda se zúčastní nebo nezúčastní daného experimentu - zda si tedy tzv. vakcínu nechá aplikovat, či nikoli.

Vy v tom máte "jasno" a je to VAŠE věc. Stejně tak je věc každého, kdo se rozhodl jinak než vy.

12 7
možnosti
ZM

Jistě pane Chmeliku. Všichni politici, lékaři, ošetřovatel, podnikatelé všech oborů kromě farmaceutického jsou zmanipulovaní idioti, kteří jenom naletěli farmaceutickým šejdířům, kteří chtěli vydělat. Jste génius.

0 6
možnosti
MJ

"Jistě, skutečně se jedná o zcela nové vakcíny. Jenže nejsou neznámé a nebyly ušity horkou nití. Farmaceutické společnosti na nich pracují již víc jak třicet let". Na vakcínách proti covid-19 se opravdu pracovalo více než 30 let??? Začalo se tedy na nich pracovat o 28 let dříve, než se covid objevil? Opravdu odvážné tvrzení. Naskýtá se tedy otázka, proč tak "osvědčené" vakcíny teprve nyní procházejí klinickou studií a proč jsou povoleny jen pro nouzové použití... Další "argumenty" článku jsou v podobném stylu... Další komentáře jsou zbytečné.

8 4
možnosti
ZM

Pane Jeřábku, pracovalo se na tomto TYPU vakcíny. V tom článku to je napsáno.

1 0
možnosti
JL

Jsem zastancem ockovani. Jako batole, maminka poslechla doktorske rady na ockovani proti tuberkoloze. (v roce 1938). Dodnes jsem nemel zadne priznaky teto zhoubne nemoci. Urcite detske nemoci jsem prosel presne, jak bylo predepsane. Bez dalsich vedlejsich problemu.(specialne priusnice, ktere nekdy cini muze nutne pouzivat "viagaru")

Prosli jsme ockovanim v lednu. (i s manzelkou). Zde je vse pripraveno pro osoby sedici v aute. Cely proces byl rychly a bezbolestny. Byl pouzit parkovaci prostor a budovy mesta Phoenixu s kapacitou asi tisic vozu v sesti radach. Po injekci jsme obdrzelu potvrzeni o ziskani obou casti Pfizer varientu ockovani. Dodnes bez zadnych problemu.

Vsak jako zastance svobodneho rozhodovani kazdeho obcana, jsem tvrde proti "diktatu" politickych, hospodarskych a lekarskych velicin diktovat, co clovek ma delat. Tyto skupiny jsou jen povini predlozit obcanum vse, co je dulezite pro jejich rozhodnuti. Tak se divam osobne na tento problem.

7 0
možnosti
ZM

Dovolím si reagovat na jedn část Vašeho názoru. Představte si, že ste podnikatel a dojjjdou se k Vám ucházet o práci dva muži (žena) stejného věku, vzdělání, schopností atd. Jediný rozdíl mezi nimi je, že jeden z nich je očkovaný proti opakující se vážné chorobě, aten druhý je odpůrce očkování. Koho byste přjal? Za sebe Vám mohu říci, že pokud bych byl tím podnikatelem jáí, tak propustím všechy své zaměstnance, teří by se odmítali dá očkovat a tím by mi eustále vytvářeli situaci, že mi jednou nakazí další moj zaměstnance, já přijdu o zisk a kredit a možná budu muset svou firmu zavřít. NNebo byste přijal na přklad člověka nakaženého tuberkulózou? Já ne.

1 10
možnosti
Foto

Jedině pravé neštovice se podařilo vymýtit. Pouze laboratoře v USA a v Rusku uchovávají vir pravých neštovic. Naše imunita se nastavuje tak, jak virus postupuje. Boj s virem začíná na sliznicích a pak nastupuje buněčná obrana. Očkování jde cestou opačnou a to do těch míst, kam se přirozená infekce se nedostane. Vakcína vám je vpravena do svalu a nastaví systémové protilátky, ale ne slizniční protilátky. To vás ochrání před těžkou formy vedoucí k hospitalizaci a smrti, ale nechrání před mírnou a středně těžkou formou. Protože po očkování se hladina protilátek nastavila vysoko, stvořila se legenda o tom, že očkování je jedinou šancí jak s covidem bojovat. To není však pravda. Organismus si sám protilátky zreguluje, zda se virem opakovaně setkává , či nikoliv. Neexistuje žádné konkrétní číslo určující jaká má být hladina protilátek vysoká. Takže to covid tu bude s námi, jako chřipka, zda jsme očkování anebo ne. Pramen imunolog profesor Vojtěch Toth, viroložka Hana Zelená.

20 0
možnosti
Foto

Vy již jste očkován proti lidské hlouposti?

8 0
možnosti
ZM

Ne, pane Čiháku. Na rozdíl od těch, kteří svou víru a své pocity povznášejí nad argumenty a zkušenosti, jsem já vůči hlouposti imunní.

2 3
možnosti
RH

R64a63d92e64k 27H74o15r91á41k

15. 8. 2021 15:34

Očkovaný jsem, přesto nepovažuji všechny odpůrce vakcín za hloupé. Tím bych se totiž sám stal hlupákem, rozlišujícím svět jen na černá-bílá.

18 0
možnosti
TS

Děkuji za váš článek, ale těm anti to nevysvetlite. Oni vědí své. Coronavirus měl nejvíc zničil tím, že jsem zjistila, jak lidé kolem mě přemýšlí ( nebo spíš nepřemýšlí).

2 5
možnosti
AP

Není co vysvětlovat, resp. vax fan by chtělo vysvětlit, že není jen jejich jediná pravda, ale ti by to stejně nepochopili (velká část z nich), tak je zbytečné se tím trápit.

3 0
možnosti
VB

Viry nejde vymýtit, to už bychom po tak dlouhé historii očkování byli zcela bez virů. A stále existují tytéž nemoci, proti nimž se před desítkami let vyvinuly vakcíny.

5 1
možnosti
Foto

Tím chcete říct, že existují vakcíny proti všem virům? To asi ne, že. A co třeba eradikace viru pravých neštovic? Pokud je proočkovanost populace proti konrétnímu viru dostatečná (a že u některých je to dost nad 90 %, což je hodně), z populace opravdu téměř vymizí. Ale pokud "díky" třeba antivax proočkovanost klesne, virus má opět šanci se šířit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik