Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P71e24t68r 31S73k69á41l22a

30. 4. 2013 15:10

Jaký je rozdíl mezi "šmejdy" nabízející bezmocným důchodcům předražené zboží a státem, nabízejícím svým nemocným občanům předražený lék (THC), který by si mohli sami vypěstovat zadarmo na své zahrádce ? Stát se tak dopouští podvodu a navíc i mučení tisíců pacientů, kterým upírá přístup k jedinému účinnému léku. To chceme ?

14 0
možnosti
Foto

Až na ten "jediný účinný lék" s vámi souhlasím.

0 3
možnosti
MK

Naprosto souhlasím, pane. R^R^R^ A přeji Vám i Vaší dceři jen to nejlepší možné.

5 0
možnosti
JT

Neni mozne, aby stat povolil pestovani konopi aby ulehcil nemocnym. To by erar prisel o DPH, dan z prijmu, spotreni dan, pokuty pro nelegalni pestitele apod.

14 0
možnosti

Přikládáte státu a státním úředníkům příliš velkou inteligenci. Tráva je zakázána jednoduše z toho důvodu, že mnoho lidí na ní pohlíží jako na nebezpečnou drogu a tudíž, pro jejich voličské hlasy, není vůle jí povolit. Nic jiného za tím není.

3 0
možnosti
OH

Bylo by dobře, kdyby se tento článek dostal do výběru a dostal tak šanci na širší přečtení. Nevím jak to udělat, ale přál bych si to v zájmu všech nemocných, kterým by možná mohl pomoci.

9 0
možnosti
OH

Jůů než jsem se tu v diskusi "vykecal", tak je to ve výběru.

Úžasné, blahopřeju a díky.

8 0
možnosti

V době kdy někteří úchylové chtějí i regulovat nasazování kondomu při orálu s ťapinou, jen málokoho může překvapit regulace užívání konopí. Tráva je jen jedna kostička ve skládačce regulace. A protože lidé dávají přednost bezpečí před svobodou, bude jen hůře.

Snad trávu povolí pěstovat v normálně, neboť její nebezpečnost je nízká a tím pomohou lidem jako je Vaše dcera. Ale problém nesvobody je mnohem širší.

9 0
možnosti
Foto

Jednou ze základních vlastností lékařů by měla být empatie - tedy vciťování se do pocitů nemocného. Někdy se to daří více a někdy méně. U Vámi popsané nemoci Vaší dcery by empatie měla být na prvním místě. Pokud není, je něco shnilého v tomto státě a v naší medicíně.

Svým nemocným radím vyzkoušet kanabis, pokud funguje, užívat dle potíží. Zákon mi však zakazuje to napsat.

Je to všechno tak trochu absurdní, že majore Terazky?

10 0
možnosti
OH

Samozřejmě KARMA a držím palce Vám, Vaší dceři i ostatním nemocným.

Sám jsem zažil v nejbližší rodině nemocného se zdravotními problémy, bolestmi a nepohyblivostí (revmatoidní artritida) a tehdy jsem se ještě o konopí a informacích o něm ani nezavadil. Dnes bych udělal to samé co děláte vy a dnes bych si nafackoval, že jsem to nevěděl tehdy.

"Povolených" nebo spíše tolerovaných 5 rostlin je sice pěkné, ale je to spíše pokrytecká úlitba. Jak srovnat 5ks 2m vysokých roslin s třeba 10 pár decimetrů vysokými? A kolik dokážete pro nemocného vypěstovat na 5ks. I v nejlepším případě a a spoužitím feminizovaných a samonakvétacích nezvládnete více jak 2 úrody. Jedna rostlinka přinese maximálně 50g. To je 5rostlin x 50g x 2úrody. Ročně maximálně 500g. Vy potřebujete minimálně 150g měsíčně, to je ročně 1800g.

Popisované výnosy jsou idealní (slibuje je výrobce semen), při maximálním sluníčku, nenapadení škůdci (svilušky, mšice, chvostoskoci, plísně ...) a také při nenabadení PČR, která úrodu zničí, pokud to dáte do volné přírody, tak vám to většinou někdo ukradne, nebo alespoň zničí, někdy to tak dopadne i na zahrádce, ale kdo má zahrádku, aby na ní nebylo vidět a nějaký osvícený bojovník proti drogám vás neprásknul.

MImochodem semínka těch autofem (samonakvétací, feminizované /samečci nemají významější výnos/) také nejsou zdarma.

8 0
možnosti
PV

P26a43v19e42l 76V92é43b86r

30. 4. 2013 12:43

Váš případ, pokud je to tak, jak píšete (což nemohu vědět), je bezesporu tragický a zcela určitě by si zasloužil výjimku z tvrdých (no, jak kdy!) protidrogových zákonů.

Vy si ale na druhé straně musíte uvědomit, že v současné době dochází k masovému zneužívání drog, kde marihuana je sice to drogou měkčí, o to však masověji zneužívanou. Jedná se o tak masové měřítko, že hrozí ztráta nejméně jedné generace mladých lidí. Co je proti tomu váš případ, byť smutný.

Netvrdím a ani v nejmenším nechci tvrdit, že v boji proti drogám se postupuje optimálně, nevylučuji ani různé konspirační teorie o spiknutí farmaceutických firem, ale ... marihuana hodně často předznamenává užívání tvrdších drog a něco se prostě dělat musí!

1 19
možnosti
OH

Opravdu té propagandě o šílené škodlivosti drog věříte? Pokud ano, tak vlády ve spolupráci s médii dokázaly co si vytýčily.

Už mnoho výzkumů prokázalo, že třeba jen konopí je méně návykové než tabák či alkohol. Účinek je srovnatelný s běžně dostupným alkoholem, škody na zdraví jsou menší. Dostupnost je pro nezletilé skoro stejná, skoro každý školák vám dnes poradí, kde sehnat "špeka", extázi, mňau a bůh ví co. Stejně tak ví, na kterého kamaráda s občankou se obrátit, či do kterého obchodu či podniku zajít pro pivo, víno a tvrdé.

Alkohol a tabák rozhodně do rukou dětem nepatří. Konopí jedině jako léčivo - a světe div se, dítě třeba s leukemií může dostávat opiáty, ale konopí ne (dle našich zákonů).

Konopí je blokováno hlavně proto, že nepřinese do státní kasy DPH a hlavně spotřební daň jako alkohol a mohlo by se stát, že po povolení konopí, by někzeří přestali chlastat.

12 0
možnosti
MK

Vazeny pane Majzliku,

drzim Vam palce a Vaci dceri preji co nejlepsi zdravi.

Domnivam se, ze dospely clovek by mel mit moznost rozhodovat SAM, co bude nebo nebude konzumovat, atd. Dospely clovek by mel mit povedomi o vsech latkach, ktere se chysta uzit nebo jakkoliv pouzit. Mel by mit povedomi o jejich ucincich na organismus i na jeho okoli, at uz se jedna o jidlo, piti, leky, drogy, o cokoliv, co se chysta uzit,nebo pouzit,

Z jakeho duvodu kdokoliv narizuje "sportovcum", aby nedopovali? Chtej-li si nicit zdravi, necht tak delaji. Kdyz jim stoji za svetovy rekord znicit si zdravi, necht tak cini.  Studujme a zjistujme principy fungovani techto latek v lidskem organismu, davjeme tyto informace k dispozici. 

DOPORUCUJME uzivani ci pouzivani te ktere latky, rozhodnuti nechme na kazdem dospelem cloveku.

Proc si mohu bezne koupit benzin, petrolej, lih, kyseliny, louhy, redidla,..., miliony nebo miliardy vsech moznych latek a nektere ne? Je marihuana nebezpecnejsi nez hermanek?  Vzdelavejme se, rikejme si o zkusenostech pozitivnich i negativnich, utvarejme si obrazek o fungovani "vseho" v nas i kolem. Hledejme kazdy, co chceme...

7 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik