Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM
JT

Ja bych v tom hloupost zakonodarcu nevidel. Pokud si budou nemocni pestovat leciva sami, prijde stat o spousty penez na danich a farmaceuticke firmy o zisky. Tady bych videl pricinu kriminalizace pestovani leciv.

6 1
možnosti
JH

J37a33n 27H21l41e10d12í97k

5. 5. 2013 15:22

kauza MARIHUANA svědčí o nízké inteligenci zákonodárců--- protože souběžně měl následovat zákaz pěstování tabáku a vinné révy, event. veškerého ovoce, neboť ze všeho lze snadno vyrobit víno, nebo pak vypálit šnaps, nikotin a etanol jsou JEDY !!

6 3
možnosti

Ve jménu bezpečí jsou naše svobody omezovány čím dál tím více. Není to chyba politiků. Je to chyba demokratické většiny našich občanů, kteří si prostě přejí více bezpečí na úkor svobody. Bylo by hloupé z toho vinit politiky. Krom korupce, oni většinou dělají (nebo se snaží dělat) jen to co si jejich voliči přejí.

Co se marihuany týče, bylo by hloupé a naivní obviňovat politiky a stát z nějakých spiknutí za účelem obohacení státní pokladny. Lze to jednoduše vysvětlit omezeností a neschopností námi zvolených představitelů.

Řešení moc neexistuje. Není důvod si myslet že lidé, kteří toho zkazili skutečně hodně, schválili hodně zmrvených zákonů a bylo jim dost věcí jedno najednou u drogové problematiky prozřou a budou jednat racionálně a bez předsudků. Obvláště když proti legalizaci marihuany stojí hodně voličů kteří jí mají spojenou s nebezpečnou drogou. Pro ně je jednoduší a lepší si udržovat tyto voliče, než riskovat legalizaci (krom toho, dost z nich neví o této problematice vůbec nic a ani je moc nezajímá, takže je pro ně jednoduché odkývat nějaký paskvil)

5 0
možnosti
VM

Předesílám, že senátora Kuberu bych nepovažoval za žádnou autoritu, pokud se týče tabáku a trávy.

2 2
možnosti
RH

tak Kuberu jsi nám předeslal a hlavní myšlenkou je?;-D

2 1
možnosti
Foto

To co dělá stát je zcela choré ... prohibici v Americe odpískali, protože jen pomohla mafii a nic nevyřešila.

Veškeré regulace 'drog' vedou k témuž. A tak se udělá 'výjimka' a jako vždy, tak i v tomto případě  je čirou náhodou lukrativní pro stát a jím licencované dobrodince. Za stát si musíte dosadit konkrétní lidi a pak vám to dojde ... Hegr, Kalousek, Kuba ... samý filantrop.

Celá válka proti drogám je jen šaškárna s nulovým výsledkem a lukrativními příjmy pro vybrané. Marihuanu nekoupíte v lékarně, ale na každé střední škole je jí víc než dost. Zakázané ovoce chutnalo už Evě i Adamovi ...

16 1
možnosti
JT

Lukrativní příjmy pro pěstitele -  pro mafii to nevadí, a lukrativní příjmy pro stát, to najednou vadí? Jinak k článku: hned první věta nepravda - k léčebným účelům si ji můžete (a ne že nemůžete) koupit v lékárně, nějakou mastičku, draho přiznejme. V Americe v některých státech byla na recept, zrušeno pro enormní padělání receptů. Jinak, mastičku léčebnou vyrobíte za 10 Kč? těžko, ani květináč.

0 6
možnosti
VT

Proč? Protože solární boom končí, geotermály nevyšly a je potřeba nachystat nový lukrativní business. Proto.

13 1
možnosti
Foto

M33i31l66a52n 71K50a73s62l

4. 5. 2013 12:16

Četl jsem článek, ve kterém byly srovnávány různé látky vzhledem k možnému vzniku závislosti - a marihuana se ocitla až dole na žebříčku, až za kafem. Nechápu její zákaz. Argument, že se z ní přejde na tvrdší drogy je postaven na zcela scestné úvaze - ptali se lidí, kteří brali tvrdý fet, jestli začli marihuanou a 90 procent odpovědělo, že ano. A kolik procent by odpovědělo, jestli před tím jedli knedlíky?? Tohle je totiž zásadní chyba lidí, kteří neznají pravidla vytváření statistických údajů.

13 2
možnosti
Foto

Tahle droga je z hlediska nebezpečnosti marginálie. Taky si nemyslím, že by měla být kriminalizovaná. Nicméně také si nemyslím, že by měly být její účinky bagatelizovány.

10 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik