Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cituji autora: "Já, jak nesouhlasím s prodejem cigaret a alkoholu mladistvým, tak také nesouhlasím ani s tím, aby se nedospělí dostávali volně k marihuaně, pokud ji nepotřebují ke své léčbě."

 

A já se ptám: Jak toho chcete docílit, když bude pěstování "trávy" povoleno? To bude někdo kontrolovat, jestli je pěstitel plnoletý? :-P

0 4
možnosti

Já bych to třeba docílil licencí na pěstování, kterou třeba pěstitel dostane na 1 rok za nějakou částku, třeba 1000kč a mohl by si vypěstovat třeba 20 kytek. Kdo by neměl licenci, tak by pravidla platily, tak jak platí dnes.

0 4
možnosti

Ještě si dovolím jedem příspěvek: pojďme se domluvit, seženeme spousty, ale opravdu spousty semínek a pojďme je rozházet do polí, lesů, luk .... kdyby nás to udělalo aspoň tisíc a každý rozházel aspoň tisíc semínek....  jak by  se to řešio, kdyby to rostlo volně v přírodě? Vypalovali by snad státní orgány lesy, pole...? jak jednoduché a nenásilné zlegalizování konopí :-)

3 1
možnosti

Semínek je dost. Není problém ;-D

2 0
možnosti

Jsem občasným uživatelem trávy, dám si cca 1-2 jointy / týden. Alkohol téměř vůbec nepiju a když jo, tak je mi po něm každé ráno celkem zle. Po mariánce se mi to nestává. Nepěstuji, jelikož prakticky nemám kde. Každopádně co jsem chtěl říct, jako ještě student zš, jsme chodili cca každý školní rok na druhém stupni do střediska prevence drog (kdo je z Ostravy, tak určitě zná Renarkon). Už tam nás poučovali, že Marihuanna je tvrdá droga a je to předskokan k ještě tvrdším drogám. Nevím, trávu si dávám občasně na odreagování abych vypnul po náročných dnech v práci. Pomáhá mi to, jsem více odpočatý a psychicky se cítím lépe. Pokud člověk není idiot a dá si jointa občasně, tak se vůbec nic nestane, navíc je to levnější než flaška solidního pití. 

Je to opravdu nutné, aby nám NADlidi (vlády všech zemí) říkali co je dobré pro nás a co né? Nevěřím tomu, že kdyby to legalizovali, tak lidi co se teď stranní trávě, že by začali hulit. Protože kdo je uživatelem teď bude i potom a kdo není tak nebude ani potom. V Holandsku to až do nedávna měli moc dobře vyřešené, cena za gram 150-250 kč což je stejná cena jako u nás na ulici za dobrý ''matroš'' ... a ještě se z toho platily daně... proč to u nás nejde? a vlastně né jen u nás, ale ve všech státech na světě?

2 0
možnosti

Jsem pro povolení všech drog. Představte si, jak by klesla cena hašiše, kterým dnes Afgánci financují zbraně. Hned by bylo po válce. Alkoholu také nepropadne většina společnosti a přesto je to volně prodejná látka. Ostatně droga je jakákoliv usušená rostlina i třeba heřmánek. Zakazovat přírodu je ZLOČIN.

7 1
možnosti
Foto

souhlas...ale i řada světových politiků by přišla o łapesné...proto ta hysterie

4 0
možnosti

Hlavní problém není v legalizaci marihuany pro léčebné účely ale v tom, že se všichni bojí, že se to vymkne kontrole. Pochybuju, že alespoň jedno procento z toho průvodu z minulého týdne opravdu protestovalo protože chtěli trávu zlegalizovat pro nemocný lidi, ale jen a pouze pro sebe. Ty vykouřený trubky co potkávám v parku to rozhodně nedělaj proto, aby byly zdravý ale protože se prostě jen chtěj zkouřit, přiblble se všemu smát a pak jít domů.

2 3
možnosti
Foto

A proč to potřebujete kontrolovat. Co vám vadí na "smažkách". Chce -li se někdo opít, ať se opije a chce -li se někdo zkouřit ať se zkouří.

6 0
možnosti
Foto

Kriminalizace konopí byla spuštěna zejména v zájmu těsnější regulace jednání občanů a jejich postihování a svezla se s bojem proti drogám vyhlášeným prapodivným mozkem jednoho poslance, který vymyslel stupidní termín "množství větší než malé".

V současné době se do toho zapojily ekonomické zájmy, takže občan , kterému by konopí pomohlo, zůstává (jako obvykle) zcela mimo zorný úhel a jeho zájmy nejsou brány v potaz.

Je to jen další kamínek do mozaiky negativního hodnocení idiotských činů vlády - této i předchozích.

12 0
možnosti

Jak píši níže. Spoustu věcí by vyřešila naprostá legalizace drog a to i tvrdých. Každý ať si svobodně rozhodne co si bude se svým tělem dělat.

7 1
možnosti

Dobrý den pane Majzlíku,

Vaše přirovnání aktuálního režimu v naší republice k nacismu a komunismu NENÍ přitažené za vlasy ! Mluví jinak, vypadají jinak, ale jejich cíl je pořád stejný. Ovládnout masu lidí a vnutit jim to "správné " myšlení, aby se měli jak prasata v žitě a udrželi si svoje nadstandartní poměry co nejdéle.

Jsem toho názoru, že celé to snažení kolem zákona o léčivém konopí nemělo za cíl zpřístupnit tuto bylinu nemocným, ale naopak pod pláštíkem "dobrých" úmyslů ji znepřístupnit potřebným. A pokud už se někdo o to pokusí, tak ať je nucen zaplatit nehoráznou cenu zpřáteleným firmám politiků. Bohužel je nejen v naší republice standartem, že zákony se nevytvářejí s důrazem na blaho lidí, ale tak, aby co nejvíce vydělali politikům a jejich kamarádíčkům.

Jinak Vám pane Majzlíku přeji pevné nervy, hodně pěstitelských úspěchů a dceři ať jí konopí pomáhá co nejvíce.

J.

8 0
možnosti

Díky prohibici vznikla v USA alkoholová mafie. Posléze díky drogám vznikla drogová mafie. Dnes je vedle drogové mafie další mafie. A to zcela legální "farmaceutická" mafie. Tím, že se něco zakáže se vytvoří jen černý trh a posléze mafiózní prostředí. Jsem přesvědčen, že kdyby byly drogy (i ty tvrdé) legálně dostupné nejen, že by to nikomu neublížilo (páč každej by se moh svobodně rozhodnout zda drogy brát bude či ne....dokonce si myslím, že počet závislejch by byl podobnej co teď), ale zároveň by drogová mafie přestala mít vůbec smysl. Organizovaný zločin (násilí, vraždy, atd...) by se ohledně drog dostaly do zanedbatelnejch čísel. Dovede si někdo představit co by se stalo v Mexiku (potažmo v jižní americe) pokud by byly legalizovaný drogy??? Myslím, že horší než dnes by to nebylo.

10 2
možnosti
Foto

Nemyslím si, že by počet drogově závislých byl při úplném povolení drog stejný. Podívejte se, kolik procent lidí je v současné době závislých na nikotinu. Představte si, že stejně jako nikotinové výrobky by byl povolen kokain a heroin. Samozřejmě je to něco jiného než marihuana, ale vy jste ve svém příspěvku mluvil o drogách obecně.

1 3
možnosti

Co je za tím? Dolary, šéfe! Vy totiž tím svým malopěstitelstvím omezujete výdělky vyvolených korporací. Místo abyste si masti a tinktury za drahý peníz koupil od nich, tak si dovolujete to pěstovat a vyrábět sám. Vy je vlastně, člověče, okrádáte, tak se nedivte, že na vás a vám podobné pořádají hony. Ono je to vůbec velmi zvláštní s celým drogovým byznysem. více zde: http://moucka.blog.idnes.cz/c/300854/NATO-strazce-drogovych-stezek.html

Vám karmu a držím palce.

8 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 42,02
  • Průměrná čtenost 2060x
Dříve odpůrce drog. Dnes bojuji za legalizaci konopí k léčebným účelům, ale nejen k nim. Jsem přesvědčený o tom, že svobodný,dospělý a svéprávný člověk má právo se sám rozhodnout, jestli chce kouřit tabák, hulit konopí nebo pít alkohol v jakékoliv formě. Také jsem ale přesvědčený o tom, že takový člověk musí nést za všechna svá rozhodnutí plnou odpovědnost.

Seznam rubrik